Výkon zesilovače pro bedny od hifi věže

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Aqarel
Kontaktovat uživatele:

Výkon zesilovače pro bedny od hifi věže

#1 Příspěvek od Aqarel »

Zdravím,
mám doma starší bedny od hifi věže (věž je již dávno v křemíkovém nebi). Jaký je přibližně dostatečný výkon zesilovače pro tyto bedny? Je lepší mít jeden stereo zesilovač, a pak mít výhybku pro výškový a basový reproduktor nebo pokud možno zvlášť pro výškový a basový, máli to vůbec smysl u těchto beden. Mám v úmyslu nahradit má současná plastová chrastítka u PC nečím o trochu lepším a když mám bedny, tak jsem si řekl, že bych si mohl udělat nějaký zesilovač.

S pozdravem XP
Přílohy
DSCF1159.JPG
(99.12 KiB) Staženo 152 x
DSCF1153.JPG
(298.84 KiB) Staženo 126 x
Šílený web šíleného člověka, jak mi kdosi řekl: The Imaginary World - imaginaryworld.xf.cz
Burajko

#2 Příspěvek od Burajko »

Aky ma priemer basak?
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Aqarel
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Aqarel »

160 mm
Šílený web šíleného člověka, jak mi kdosi řekl: The Imaginary World - imaginaryworld.xf.cz
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Ak to je od AIWA NSX-S555, tak 12W stredy a 30W basy. Vela stastia so 4 kanalmi :D
Burajko

#5 Příspěvek od Burajko »

Len pochybujem ,ze pri tom vykone to bude pocuvatelne...
Aqarel
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Aqarel »

to rnbw: ok, takze stereo zesilovac s vyhybkou

Burajko: ted nevim co si myslet :]; budu spokojeny s vysledkem za predpokladu ze to bude hrat lepe, hlasiteji nez me soucasne repreaky u PC (levy vzdy cestuje po stole pri trochu vetsim zesileni, je velmi zkresleny zvuk o nizsich frekvenci), takze si myslim ze by tyto bedny mohli by vyhovujici nebo ne?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od AmarokCZ »

Tyhle bedny budou rozhodně lepší než ty co máš teď, výkon se mi nezdá nějak přehnaný, takže nevím, proč si Burajko myslí, že to nebude poslouchatelné.
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

ale středovýškač má impedanci 8 Ω kdežto bass 4 Ω ? (obr.2.) jaká pak bude výsledná impedance sestavy pokud se tato odlišná repra (výhybkou) propojí ? no hrát to (nějak) bude ale zesík raději s výstupem 4 Ω cca 20-25W / kanál
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od AmarokCZ »

konosuke: impedance bude > 4Ω, takže to nebude problém a zesík by měl být jakýkoliv na 4Ω, ale ne víc než 30W aby to reproduktory přežily.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Ono i opravdových 30W je na tyto repráčky hodně pro déledobější provoz .
Burajko

#11 Příspěvek od Burajko »

AmarokCZ píše:Tyhle bedny budou rozhodně lepší než ty co máš teď, výkon se mi nezdá nějak přehnaný, takže nevím, proč si Burajko myslí, že to nebude poslouchatelné.

Netvrdim ,ze to bude horsie ako PC-repro.Ja som myslel pri tom vykone.Frekvencny priebeh tychto bedni je strasny.
Asi mam vacsie naroky.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od AmarokCZ »

Burajko: já mám na 100% větší nároky než ty, ale dobře vím, jak hrajou plastová chrastítka za stovku. Poslouchatelné to třeba nebude, ale bude to lepší než ta plastová chrastítka.
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Skoda, ze neexistuje ta povodna veza - najlepsie riesenie by bolo ju opravit. S inym zosilnovacom to tazko bude hrat lepsie.
Burajko

#14 Příspěvek od Burajko »

AmarokCZ píše:Burajko: já mám na 100% větší nároky než ty, ale dobře vím, jak hrajou plastová chrastítka za stovku. Poslouchatelné to třeba nebude, ale bude to lepší než ta plastová chrastítka.

Nepozname sa ,takze tazko to hodnotit...A mozno sa mylis.A...Amarok od Oldfielda mam docela rad.
Aky mas aparat?
Naposledy upravil(a) Burajko dne 07 srp 2010, 01:02, celkem upraveno 1 x.
bastliar

#15 Příspěvek od bastliar »

Jedného času bolo populárne "recyklovanie" obvodu, plošáku zosiľnovača zo starých televízorov, učel to splnilo, nemusel nič stavať, len doplniť zdroj, krabičku a ovládacie prvky, ak sa nemýlim, výkon bol 5 watow, takže na verejnú reprodukciu hudby to nebolo.
Integrač MBA810
:arrow: http://www.radiohistoria.sk/oldradio/ma ... cu/0000031
:arrow: http://svetelektro.com/modules.php?name ... highlight=
Odpovědět

Zpět na „Poradna“