LCD Orava LT-821D, zdroj po blesku
Moderátor: Moderátoři
LCD Orava LT-821D, zdroj po blesku
Myslím, že vadný bude len zdroj (počas búrky bol TV len v pohotovostnom režime)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: LCD Orava LT-821 D spálený po blesku
kovmax píše:Myslím, že vadný bude len zdroj (počas búrky bol TV len v pohotovostnom režime)
A jakej vliv to má třeba na případný poškození tuneru ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Re: LCD Orava LT-821 D spálený po blesku
kovmax píše:Televízor LCD Orava LT-821 D jedná sa o spálený zdroj po blesku . .....
Myslím, že vadný bude len zdroj (počas búrky bol TV len v pohotovostnom režime)
Naivko
A co takhle nejprve najít výrobce (že by VESTEL? - typ šasi?) - nebo si opravdu myslíš, že to bylo vyrobeno na Oravě?
Nemá to náhodou tenhle DO?
- Přílohy
-
37083.jpg- VDO Vestel
- (13.36 KiB) Staženo 201 x
Ovládač je iný – foto posielam v prílohe
Potrebujem schému – je mi jedno či Vestel, Beko, Grundig , alebo Sony – len nech sa zhoduje so zapojením na plošnom spoji.
- Přílohy
-
Zmenená veľkosť P1010848.JPG- (182.25 KiB) Staženo 563 x
Na zdrojovom PS je napísané „ 17PW20 “ a na riadiacej doske „ 17MB12-3 “.
Hlavný zdroj má okrem iného prerazený N-MOSFET - P9NK50ZFP a jeho riadiaci IO, ktorý neviem identifikovať (posielam foto - ak to niekto spozná) má čitatelné iba E 133 FAN 752. Tiež potrebujem vedieť hodnotu R823 – to je práve cesta ku G spomínaného N-Mosfetu.
- Přílohy
-
IO.jpg- (116.84 KiB) Staženo 254 x
-
IO ---.JPG- (135.59 KiB) Staženo 258 x
Mysteri píše:Mal by to byť tento:
Áno ,je to ten zdroj ktorý som potreboval vidieť. Ďakujem Mysteri za to ,že si to našiel a sem hodil.
Teraz sa mám o čo oprieť, ale keď na to pozerám, vidím, že skoro všetky aktývne súčiastky sú iného označenia. To ma trošku znepokojuje. Dosť pracne to porovnávam podľa katalógových listov.
Ešte raz vďaka.
Teraz mi to treba poobjednávať a keď to dostanem a zaletujem uvidím, ako to dopadne.
To ma tak ani netrápi, ale prerazený Mosfet mal nejakú zenerovu ochranu na G-čku a v schéme je mosfet obyčajný, a aj iné súčiastky majú malé odchylky.(najviac sa obávam IO - tie spálené neprečítam a v schéme sú odchylky)
Dám to, čo je v schéme a uvidím.