Windows 7 a síť

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Windows 7 a síť

#1 Příspěvek od forbidden »

Už si nevím rady, tak se zkusím zeptat tu. Mám v práci zatím dva zkušební noťasy s W7 Pro 32 b. U jednoho se projevila zajímavá chyba, nejde procházet síť, nemůžu se dostat na sdílené jednotky. Internet, pošta, tisk a ostatní věci fungují, jen to procházení sítě ne. Procházení sítě mám samozřejmě zaplý, firewall pro jistotu úplně vyplej, mám zaplý dokonce i sdílení souborů a tiskáren. Přesto když si dám zobrazit síť, tak nevidím ani jeden počítač.
Nefunguje ani příkaz \\server\jednotka - píše to, že umístění v síti není dosažitelné. Nefunguje ani příkaz net use - píše, že síť chybí, nebo není spuštěna.
Ping na IP adresu funguje a procházení adresáře AD taky, tam vidím všechny počítače, ale ani za nic se na ně nedostanu.
Dělá to při připojení přes kabel i přes WiFinu. Zajímavý je, že to ze začátku chodilo, ale po nějaké době užívání chtěl uživatel přistoupit k namapovanýmu disku a už to nešlo. Druhý noťas funguje jak má. Oba jsou v doméně a pro oba platí stejný politiky a uživatelé mají stejný práva. Nechodí to ani u lokálního admina.
Už si nevím rady co zkusit, byl bych vděčnej za jakoukoliv pomoc.

Díky.
Jindra2

#2 Příspěvek od Jindra2 »

Nemáš to zavirovaný?
Jindra
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Snad ne, je tam AVGčko. Ale pro jistotu to ještě prověřím něčím jiným.
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Tak zkus to AVGéčko odstřelit. Anebo do něho vlez a nastav tu jeho blbou ochranu tak, aby tě neblokovala.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

AVGčkovej firewall nemám ani nainstalovanej a rezidentní štít mi přístup k síti snad neblokuje. Ale když s tím jinak nehnu, tak je odstřelení AVGčka taky možnost, už se mi párkrát stalo, že za nevysvětlitelný problémy mohlo AVGčko, akorát na tom druhým noťasu je taky a nic neblokuje.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od zdenoeddie »

Skus na pocitaci kde je mapovany disk, vypnut a potom zapnut zdielanie. Pripadne este potom to restartnut.
DuCma

#7 Příspěvek od DuCma »

zkus natvrdo na sietovke nastavit rychlost 10Mb full duplex alebo este nizsie half duplex, ak to pomoze = odpalena sietovka
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

zdenoeddie píše:Skus na pocitaci kde je mapovany disk, vypnut a potom zapnut zdielanie. Pripadne este potom to restartnut.

To asi nepomůže, protože těch serverů máme v síti několik a nejde se připojit nikam.

DuCma píše:zkus natvrdo na sietovke nastavit rychlost 10Mb full duplex alebo este nizsie half duplex, ak to pomoze = odpalena sietovka

Tohle občas taky praktikuju, ale teď je to zbytečný, nefunguje ani při připojení přes WiFinu.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Což takhle zrušit síťové nastavení, odebrat síťovku a restartovat ? Pak to tam dát znovu.
Cust

#10 Příspěvek od Cust »

blokuje to AVG
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

p32 píše:Což takhle zrušit síťové nastavení, odebrat síťovku a restartovat ? Pak to tam dát znovu.

Cust píše:blokuje to AVG

To už mám taky za sebou. Noťas je ředitele a teď na něm pracuje, tak jak ho nebude potřebovat, zkusím odebrat to AVGčko.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“