Multi PIC 5v2 rev8

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jade

Multi PIC 5v2 rev8

#1 Příspěvek od jade »

Zdravím, postavil jsem si tenhle programátor, http://feng3.cool.ne.jp/en/pg5v2.html dal do něj pic18f252 a vyzkoušel nejprve IC-prog, poté Winpic. V IC-prog se během čtení a mazání nerozsvěcí červená dioda, po kontrole mazání vypíše, že je obvod vymazán. Když poté spustím Winpic, (ten umí blikat na diodu) tak mi vypíše, že součástka není prázdná. Přitom buffer po načtení čipu je prázdný. Nastavil jsem kompaktibilitu s Win 98/ME aby byl přístup k portu a nastavil vše podle JDM programátoru.
Mám podezření na nízké či nestbilní "vypalovací" napětí. Nešel by tenhle programátor jednoduše přestavět na externí napájení?
Děkuji...

Edit: Během mazání je VPP 13,14V. Tak nevím... Během programování VPP neustále kolísá mezi 10-13V a vypíše se, že programování bylo špatné. Po přečtení čipu jsou v programu, oproti souboru HEX, četné "díry".
kelley

Re: Multi PIC 5v2 rev8

#2 Příspěvek od kelley »

jade

#3 Příspěvek od jade »

Hurá, už to chodí!
IC-prog potřebuje pod XPéčky ještě soubor icprog.sys, potom jsem místo Direct i/o (vždycky to hned na začátku programování hlásilo chybu) dal Windows API a i/o delay 10. Sice teď programování trvá o hodně dýl, ale aspoň že to jde. Ledka též už svítí.
U JDM jsem (podle p. Belzy) přidal kondíky 1n na RB6 a RB7.
S Winpic to nechodí, možná někde dělám chybu v nastavení.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“