Tesla NZC160
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Tesla NZC160
Levý kanál hraje moc slabě. Chyba je ve vstupním zesilovači, konkrétně někde okolo T1. Na bází má dostatečně silný signál, ale na kolektoru už je signál v porovnání s druhým kanálem velice slabý, slabší než na bázi. Problém je, že jsem už okolo snad vše vyměnil vč. samotného tranzistoru. Všechny elyty snad OK, kapacitu mají.
Schéma je tady: http://www.radiojournal.cz/schemata/NZC160.pdf
EDIT: SS napětí jsou shodná s druhým kanálem.
Díky za pomoc.
Re: Tesla NZC160
Lukas-Peca píše:Už si s tím nevím rady.
Levý kanál hraje moc slabě. Chyba je ve vstupním zesilovači, konkrétně někde okolo T1. Na bází má dostatečně silný signál, ale na kolektoru už je signál v porovnání s druhým kanálem velice slabý, slabší než na bázi. Problém je, že jsem už okolo snad vše vyměnil vč. samotného tranzistoru. Všechny elyty snad OK, kapacitu mají.
Schéma je tady: http://www.radiojournal.cz/schemata/NZC160.pdf
EDIT: SS napětí jsou shodná s druhým kanálem.
Díky za pomoc.
Také jsem měl pobobné problémy a v 90 případech elyty.
Stráta kapacity,svod,přerušení.
Čím prověřuješ ( zkoušíš ) elyty ?
Pokud nejde o život není kam spěchat.
Pokud nevyzkoušíš nedělej předčasné závěry.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Vyschnutý elyt se projevuje ztrátou basů ve zvuku, ale toto po patřičném vybuzení hraje celkem normálně.
Vyzkouším ještě T2 a dám vědět.
Lukas-Peca píše:Ta zpětnovazební smyčka je v pořádku, navíc to dělá i po přepnutí na MG přenosku. Trimr taky v pořádku - to by ani neseděla napětí. Elyty ,,měřím" bzučákem, připojím, pak prohodím přívody a bzučák musí pípnout. Podle délky pípnutí se dá odhadnout kapacita. Pro podobné účely to považuju za dostačující. Navíc jsou tam hliníkové axiální elyty, které jsou spolehlivé, plastovou ,,zeleninu" jsem vyházel (kapacitně v pořádku, ale způsobovala nestabilitu koncového stupně).
Vyschnutý elyt se projevuje ztrátou basů ve zvuku, ale toto po patřičném vybuzení hraje celkem normálně.
Vyzkouším ještě T2 a dám vědět.
Nechci znevažovat Tvoji metodu měření kondenzátorů,ale podle mě je nedostatečná.
Časem na to přijdeš.
Nejde jenom o ztrátu basů ale o to že to hraje slabě .
Já prověřuji kondensátory 2 x
1.zkoušečkou pode AR už nevím jaké číslo,ale schema bych našel
2. měřičem kapacity.
Potom mohu na 99 % říci že jsou v pořádku .
Pokud nejde o život není kam spěchat.
Pokud nevyzkoušíš nedělej předčasné závěry.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Ten elektrolyt sice zesílení zvýšil, ale zkusil jsem ho připojit i do druhého kanálu a tam to bylo pořád daleko silnější.
Kecal jsem o tom, že to na MG přenosku hraje taky slabě. Tehdy se to totiž chová normálně. Ale v čem to je, to fakt nevím... ohmické odpory jsou stejné jako ve druhém kanálu, spínače spínají. Jediné, co jsem našel, byl vrábelský vlas zalitý do jednoho spoje. Asi si seženu jinou desku nebo se na to vykašlu, stejně to bude sloužit jen jako gramofon.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: