Sluchátka Sennheiser
Moderátor: Moderátoři
Sluchátka Sennheiser
elmouse píše:Procvakej si to ohmmetrem... a pokud ho nemáš, vem normálně tužkovou baterku, dej k ní do série odpor 470Ohm a se sluchátkama na hlavě zkoušej, kde ti to bude cvakat, tak zjistíš, které dráty patří ke kterému systému sluchátek.
Moonchild píše:Ohm metr mám, ale do těch sluchátek se nedostanu, abych to mohl procvakat....
Ale elmouse tím nemyslel, že to musíš "procvakat" přímo ve sluch. - to můžeš udělat právě na těch volných koncích
Dvojice drátů (k jednotlivým sluch.) tímto způsobem lehce najdeš.
Jen by bylo důležité, najít taky (v obou dvojicích) ty "správné" vodiče, aby ti obě membrány chodily ve fázi (když půjde ven jedna, tak aby souč. šla ven i druhá) pokud tomu tak není, "fajnšmeři" (muzikanti) to poznají - když se obě membrány "hádají" (jedna dovnitř a druhá ven)
Ty konce vodičů musíš samozřejmě odizolovat (nejlépe na tabletě Acylpyrinu), pocínovat a pak teprve "propípávat" ohmetrem
A koneckonců - na tom "ufiklém" konektoru ti přeci zbyly konce bar. vodičů - když provedeš "pitvu" (konektor byl zaflexovaný?), tak zjistíš, kam která "barva" byla zapojena - či ne