Sluchátka Sennheiser

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Moonchild

Sluchátka Sennheiser

#1 Příspěvek od Moonchild »

Chtěl jsem si přepájet jack u sluchátek sennheiser CX300, které už stejnak nejsou v záruce. Vždy, když jsem pájel sluchátka jsem měl červený a zelený drát pro levý a pravý kanál a 2x měděnou zem a nebyl problém. Zde jsem narazil na červený, zelený, červenozelený a měď a nepodařilo se mi zatím zprovoznit více než jedno sluchátko. Nemá někdo zkušenosti s takovým barveným označením? ještě tam je bíla, ale nejsem si jistej, jestli to je vodič.
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Vodic od nevodica musis jednoducho rozozonat. Neda sa dostat ku samotnym sluchadlam?
Moonchild

#3 Příspěvek od Moonchild »

nedestruktivním způsobem zřejmě ne :/
elmouse

#4 Příspěvek od elmouse »

Procvakej si to ohmmetrem... a pokud ho nemáš, vem normálně tužkovou baterku, dej k ní do série odpor 470Ohm a se sluchátkama na hlavě zkoušej, kde ti to bude cvakat, tak zjistíš, které dráty patří ke kterému systému sluchátek.
Moonchild

#5 Příspěvek od Moonchild »

Ohm metr mám, ale do těch sluchátek se nedostanu, abych to mohl procvakat :( nejdřív jsem si myslel, že to je stejné, jako u ostatních, akorát jedna zem není čistě měděná, ale dvoubarevná, tak jsem obojí připájel na zem, ale hrál jenom jeden kanál, tak to bude zřejmě celé nějaké proházené :(
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Spíše něco přerušené , či zkratlé . Bez měření těžko uspěješ .
keemo

#7 Příspěvek od keemo »

toto farebne znacenie som uz v ruke mal.napis prosim kde mas ake farby,mozno sa mi podari vydedukovat ktory kablik je kam.
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

elmouse píše:Procvakej si to ohmmetrem... a pokud ho nemáš, vem normálně tužkovou baterku, dej k ní do série odpor 470Ohm a se sluchátkama na hlavě zkoušej, kde ti to bude cvakat, tak zjistíš, které dráty patří ke kterému systému sluchátek.

Moonchild píše:Ohm metr mám, ale do těch sluchátek se nedostanu, abych to mohl procvakat :( ....

Ale elmouse tím nemyslel, že to musíš "procvakat" přímo ve sluch. - to můžeš udělat právě na těch volných koncích 8O :roll:
Dvojice drátů (k jednotlivým sluch.) tímto způsobem lehce najdeš.
Jen by bylo důležité, najít taky (v obou dvojicích) ty "správné" vodiče, aby ti obě membrány chodily ve fázi (když půjde ven jedna, tak aby souč. šla ven i druhá) pokud tomu tak není, "fajnšmeři" (muzikanti) to poznají - když se obě membrány "hádají" (jedna dovnitř a druhá ven) :wink:
Honza - kokúň

#9 Příspěvek od Moonchild »

Jo pardon, to mi nedošlo. Ale stejnak to nepropípám, protože tyhle sluchátkový drátky jsou prostě divný. I když přiložim oba konce na stejnej drát jen kousek od sebe, tak to nezapípá (zrovna u sluchátka, které hraje)

Tady jsem vyfotil ty vodiče. Ten úplně vlevo moc nevypadá jako vodič, ale už byl takhle zamotanej, proto mě to mate
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Musíš mít na konci jehličky a ten lak na povrchu drátku propíchnout !
kokun

#11 Příspěvek od kokun »

Nj - když nevíš, že ony drátky jsou vlastně splétané lakované (smaltované) Cu drátky s hedvábnými, či nylonovými vlákny (pro dostatečnou ohebnost - proti lámání a pevnost na tah), tak to je pak těžké.
Ty konce vodičů musíš samozřejmě odizolovat (nejlépe na tabletě Acylpyrinu), pocínovat a pak teprve "propípávat" ohmetrem 8O :roll:
A koneckonců - na tom "ufiklém" konektoru ti přeci zbyly konce bar. vodičů - když provedeš "pitvu" (konektor byl zaflexovaný?), tak zjistíš, kam která "barva" byla zapojena - či ne :?:
Honza - kokúň

#12 Příspěvek od Moonchild »

bohužel, pitvat jsem to zkoušel ale bylo to jakoby celý zalitý v tom plastu a k nic jsem nevypátral :(
kokun

#13 Příspěvek od kokun »

8O :lol: Skalpelem jsem X-krát takového JACKa "páral" - dokonce jsem ho i několikrát "použil nazpět". Střeva jsem zalepil chemoprénem a omotal jej samovulkanizovatelnou gum. páskou (používají kabeláři, co provádějí spoje "v zemi" - jak slaboproudaři-telefoňáci, tak silnoproudaři).
Honza - kokúň

#14 Příspěvek od Moonchild »

tak ten čereno-zelenej byla opravdu druhá zem a hraje to, díky a omlouvám se :D

akorát se naskytl další problém. Do PC a notebooku ten jack jde bez problému, ale do MP3 přehrávačů se musí trochu použít hrubá síla, aby se tam vešel celej :D no snad se to časem nějak ochodí
keemo

#15 Příspěvek od keemo »

To uz je asi zalezitost konkretnych konektorov v zariadeniach-do mojej nokie musim tiez docvakavat,inak to nedetekuje pripojene zariadenie.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“