Imunita vůči klíšťatům

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sandal

Imunita vůči klíšťatům

#1 Příspěvek od Sandal »

Zdravim
Jak je možný že na mě vůbec nejdou žádny klíšťata?(ne že bych se zlobil)Nikdy vživotě jsem neměl přisátýho žádnýho klipáka.Když jsme dělali s parťákem tak on je měl i na pytlíku a já nic.Taky je tady někdo takovej co nikdy neměl klipana?Nedokážu si to vysvětlit.Asi mám jedovatou krev nebo co :lol:
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

tak já jsem druhý, nikdy v životě ( klep klep ) žádné klíště i když ostatní obsypáni
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Stačí, abys v potu nevylučoval některou z látek, která je láká a inspiruje k sosání - a prostě Tě pokládají za větev. Nejsi výjimka, i když je vás málo.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sandal

#4 Příspěvek od Sandal »

Mě by zajímalo jestli se tim někdy někdo zabýval na profesionální úrovni.Jako nějaký vědci nebo tak,proč to tak je.
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

No byl si rychlejší :lol:
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

už jsem slyšel teorii , že to je obsahem látek obsažených v pivu, které pak člověk potem vylučuje, no sice tak velký píč piva nejsem ale sem tam si dám :-)
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Když se podíváš na nějakou publikaci o zjišťování krevních skupin z potu a slin, zjistíš, že přibližně 2% lidí jsou tzv. "nevylučovači" - to znamená, že nevylučují do potu, slin a dalších tělesných výměšků "stopy" v podobě specifických bílkovin, umožňujících identifikaci jejich krevní skupiny. Je to genetická "predispozice", kterou ale může obejít analýza DNA třeba z kožních buněk otřených "na místě činu" - právě kriminalistika se s tím setkává nejčastěji. Klíšťata zatím naštěstí analyzátorem DNA nedisponují, takže pro jistou skupinu lidí nejsou nebezpečím...
A z piva je leda tak vitamín B, který odpuzuje komáry - kdo se nacpává B-komplexem, na toho ty bzíkavý svině nejdou...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rezis

#8 Příspěvek od rezis »

Jo jo jsem další do skupiny. A taky klepu. :wink: nevím čím to. Pokud jdu s bratrem někam na závody (traktorů) tak on má klíště na 100% po mě sviňa leze a nic. Max. ze mně přeleze na psa nebo bratra. Nikdy jsem jej neměl.
Internet - metla lidstva
Mysteri

#9 Příspěvek od Mysteri »

Nechcem strašiiť, ale vraj kliešte a komáre ignorujú ľudí, ktorí majú jednu zákernu chorobu, prípadne cukrovku.
Teraz som ale cez Gúgla objavil toto: http://www.izurnal.sk/index.php?option= ... &Itemid=89 , čiže, nie je to tak zlé... :lol: Citujem z článku:
,,Ako je to s komármi? Prečo niektorých ľudí ,,ignorujú“ a iní sú ich ,,obľúbencami“?
Pre komáre i kliešte sú niektorí ľudia atraktívnejší, iní úplne nezaujímaví. Nie je pravidlom, že ak niekoho nenapádajú komáre, tak ani kliešte a naopak. Sú známe určité látky v pote, ktoré priťahujú komáre, vydychovaný vzduch zas priťahuje kliešte. Pre kliešte sú atraktívnejší fajčiari, „neviditeľní“ sú ľudia so studenými končatinami. Komáre odpudzuje podaný B vitamín. Ako a prečo, to je predmetom aj našich výskumov. Možno už o pár rokov budeme múdrejší."
helios

#10 Příspěvek od helios »

Ja som mal za celý život len trikrát kliešťa a to už je skoro 50 rokov. Iní mali aj dvoch- troch za večer. Kedysi som kdesi čítal, že kliešte nemajú moc radi krvnú skupinu 0. Vraj im moc nechutí. Klop - klop. :)
Zato komáre ma žerú ako každého iného. :?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Killroy
Moderátor

#11 Příspěvek od Killroy »

Jsem další ze skupiny "vyvolených". Klíště jsem měl snad jednou cca před 25lety. Připomínám, že trávím dost času u vody na rybách nebo v lese. Ale komáři se mi tedy moc nevyhýbají a pivo také chlemtám rád.. :D

Killroy
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jirka »

tady píšou:
Proč se na některé lidi klíště většinou nepřisaje?
Podle testů v laboratoři skutečně existují lidé, jejichž tělo vylučuje klíštěti nepříjemné látky, a proto je tito parazité spíše míjejí. Ale ani tehdy se nevyplatí riskovat.
Ne všechna klíšťata jsou stejná, i mezi nimi se může najít jedno jediné, které nebude dotyčný člověk odpuzovat. A možná právě ono bude nakažené.

Taky musím zaklepat. Dříve jsem občas klíště měl, ale poslední roky naštěstí nic. Ale taky je pravda, že do vysoké trávy nelezu. A když, tak za křoviňákem. :D
Za to komáři. Po posledním sekání trávy (to bylo těsně před ochlazením a dešti) jsem cítil ještě po týdnu, jak jsem poštípanej ...
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#13 Příspěvek od PeteBurns »

No ja mám takisto nulku, ale komáre ma žerú oveľa viac, než ostatných :evil: Keď sme niekde vonku v prírode, tak tí naokolo mňa nepotrebujú repelent, lebo všetci tí krvožrúti idú na mňa :lol: Kliešte sa mi takisto moc nevyhýbajú...takže ktovie ako to je naozaj :? Najviac ma dorazil značkový repelent OFF! za vyše 6Eur, ktorý vraj zaručene funguje, tie hnusoby ma veselo štípali ďalej, akoby som sa ani nenatieral :x
Andrea

#14 Příspěvek od Andrea »

PeteBurns píše:Najviac ma dorazil značkový repelent OFF! za vyše 6Eur, ktorý vraj zaručene funguje, tie hnusoby ma veselo štípali ďalej, akoby som sa ani nenatieral :x

Ale tím se nesmíš natírat, to musíš vypít, pak ti budou komáři ukradený. :D
Mysteri

#15 Příspěvek od Mysteri »

Tak na to je lepšia Slivovica. :lol: A ženy sú zas na tom lepšie, lebo:
1, „neviditeľní“ sú ľudia so studenými končatinami" - :wink:
2, kliešte často priťahuje žaluď a ten tiež nemajú /teda, aspoň drvivá väčšina/ :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“