Jak je možný že na mě vůbec nejdou žádny klíšťata?(ne že bych se zlobil)Nikdy vživotě jsem neměl přisátýho žádnýho klipáka.Když jsme dělali s parťákem tak on je měl i na pytlíku a já nic.Taky je tady někdo takovej co nikdy neměl klipana?Nedokážu si to vysvětlit.Asi mám jedovatou krev nebo co
Imunita vůči klíšťatům
Moderátor: Moderátoři
Imunita vůči klíšťatům
Jak je možný že na mě vůbec nejdou žádny klíšťata?(ne že bych se zlobil)Nikdy vživotě jsem neměl přisátýho žádnýho klipáka.Když jsme dělali s parťákem tak on je měl i na pytlíku a já nic.Taky je tady někdo takovej co nikdy neměl klipana?Nedokážu si to vysvětlit.Asi mám jedovatou krev nebo co
A z piva je leda tak vitamín B, který odpuzuje komáry - kdo se nacpává B-komplexem, na toho ty bzíkavý svině nejdou...
A kutilmile - nelituju tě
Teraz som ale cez Gúgla objavil toto: http://www.izurnal.sk/index.php?option= ... &Itemid=89 , čiže, nie je to tak zlé...
,,Ako je to s komármi? Prečo niektorých ľudí ,,ignorujú“ a iní sú ich ,,obľúbencami“?
Pre komáre i kliešte sú niektorí ľudia atraktívnejší, iní úplne nezaujímaví. Nie je pravidlom, že ak niekoho nenapádajú komáre, tak ani kliešte a naopak. Sú známe určité látky v pote, ktoré priťahujú komáre, vydychovaný vzduch zas priťahuje kliešte. Pre kliešte sú atraktívnejší fajčiari, „neviditeľní“ sú ľudia so studenými končatinami. Komáre odpudzuje podaný B vitamín. Ako a prečo, to je predmetom aj našich výskumov. Možno už o pár rokov budeme múdrejší."
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Proč se na některé lidi klíště většinou nepřisaje?
Podle testů v laboratoři skutečně existují lidé, jejichž tělo vylučuje klíštěti nepříjemné látky, a proto je tito parazité spíše míjejí. Ale ani tehdy se nevyplatí riskovat.
Ne všechna klíšťata jsou stejná, i mezi nimi se může najít jedno jediné, které nebude dotyčný člověk odpuzovat. A možná právě ono bude nakažené.
Taky musím zaklepat. Dříve jsem občas klíště měl, ale poslední roky naštěstí nic. Ale taky je pravda, že do vysoké trávy nelezu. A když, tak za křoviňákem.
Za to komáři. Po posledním sekání trávy (to bylo těsně před ochlazením a dešti) jsem cítil ještě po týdnu, jak jsem poštípanej ...