Co vypájet z monitoru

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

ZdenekHQ píše:Má to jedinou drobnou vadu - nefunguje to...

To neumíš položit na správný místo kond 250M/500V a vybít ho nějakým nepotřebným starým relátkem? žádný nápisy kačena už nebude potřebovat.
K monitorům: kikáni neomylně těží jedinou věc, odmagnetovací cívku na obrazovce. Hodně vzdělaní a práce se neštítíci kikáni ještě někdy rozervou E jádro napájecího zdroje kvůli vinutí.

S úložným prostorem je to tak: kdo nelenil a měl možnost před 50 lety ukládat lampová rádia a před 30 lety Š1000 MB, dneska sedí, točí palcema v křesle a sem tam něco prodá. S monitory to bude podobně, jestli tu dřív nezavládne chaos a rozklad, mj. i kvůli výše zmíněným nedotknutelným.
PavelFF

#17 Příspěvek od PavelFF »

Takže je to mnohem lepší produkt, jak fondy a důchodové připojištění.
Jenže málokdo mladý myslí 50let dopředu a hlavně málokdo má bezpečnou a suchou stodolu na skladování.
Kdybych takový sklad měl, byl by asi brzy plný. Ale nevím, jestli u mě jde o prozíravé chování směrem k důchodovému zabezpečení, nebo o psychickou poruchuhttp://relax.lidovky.cz/rady.asp?t=setril&akce=otazky&strana=2 Já se už dostal do fáze, která je popsána v diskuzi k článku : Musím se na omezeném skladovacím prostoru s některými krámy začít loučit. I když koupit nějakou prázdnou garáž by nemuselo být špatné...

... v naproste vetsine jde jen o osobni uchylku. Taky bych doporucil abyste si vyhradila jednu, ci dve mistnosti, kde se nesmi nic hromadit, a casem az si zaplni svuj kumbal, ci pracovnu atd., sam zacne prioritizovat a veci se vzda sam a to je taky zacatek te samo lecby, ze zjisti, ze se da veci proste vyhodit, ci dat na chodnik, aby si jimi jemu podobni zastlali sve pribytky...
Duvsan

#18 Příspěvek od Duvsan »

Crifodo píše:K monitorům: kikáni neomylně těží jedinou věc, odmagnetovací cívku na obrazovce. Hodně vzdělaní a práce se neštítíci kikáni ještě někdy rozervou E jádro napájecího zdroje kvůli vinutí.

Zabudol si vychylovacie cievky.
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

Zrovna jsem pár monitorů zrušil a trochu zásobil místní SD :) .

Vzhledem k naprostému nadbytku této komodity (málo použitý CRT 17" leží v bazaru za 200-300kč a je skoro neprodejný) to řeším řeznicky. Z lepších málo jetých kusů (Sony, IBM, HP...) vyndám některé drahé polovodiče, některé spotřební polovodiče (stábly), síťový vypínač, rozběhové termistory, velké svitky (hlavně z řádků a odrušení), odrušovací tlumky a některé výkonové odpory a pojistné odpory. Je-li to nevyhřátý kus, někdy vytáhnu pár větších elytů, jsou-li značkové a LXZ, LL a podobně. U vyhřátých teplem většinou vytáhnu jen pár dílů, někdy ani to ne.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZdenekHQ »

Crifodo píše:
ZdenekHQ píše:Má to jedinou drobnou vadu - nefunguje to...

To neumíš položit na správný místo kond 250M/500V a vybít ho nějakým nepotřebným starým relátkem?

Zrovna teď "šla" okopávat záhonek a místo toho jsem ji našel tady v dílně na netu. Možná, kdybych nechal na židli ten nabitej elyt, neseděla by na židli, ale visela na stropě - ovšem záhonek by to stejně neokopalo.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

Je potřeba udělat dveřní kontakt který s malým zpožděním "odpálí" ten nabitý kond - zpoždění kvůli Tobě, abys stačil "alarm" vypnout po otevření dveří neznalé osobě skrytým vypínačem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Andrea

#22 Příspěvek od Andrea »

ZdenekHQ píše: místo toho jsem ji našel tady v dílně na netu.

To se tobě stát nemůže. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“