domácí vodárna nebo spravit starý darling ?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zmije píše:Jaké mouchy jsi měl u systému s přisáváním vzduchu?
Čas od času se to musí celý vypustit a znovu napustit, jinak to prská (i když to přitom dobře čistí trubky). Navíc je to celý "unavený" věkem, z nádrže opadavá barva kolem švu a chci tam přidat filtry - zatím to je v "záloze" + na WC , jinak jedu na obecní vodovod.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
BOBOBO píše:Prostě to chce přisávání seřídit . Chce si to trochu pohrát . Je to činnost méně náročná , než pivo píti .
Nojo, ale vzduchový ventil je ve studni cca 2m pod terénem. Já jsem to řešil zvednutím konečného tlaku, kdy vypíná tlakový spínač na 4atm, čímž vznikl jakýsi kompromis. Čím nižší tlak, tím rychlejší "zavzdušnění".
Pivař jsem, vodař nikoliv, takže občasné vypuštění přebytečného vzduchu je pro mě jednodušší.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
bu2520: to co píšeš se mi nezdá, fungovat to může snad jen s větrníkem + frekvenčním měničem. Pokud by tam bylo jen čerpadlo a spínač na trubce, tak by to fungovalo stejně blbě jako u vysokotlakých čističů u kterých čerpadlo krátkodobě spíná i když se čistič nepoužívá a jen jen ve "stand-by".
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Bez expanzní nádrže vzniká docela velký problém pokud je někde nějaká netěsnost (třeba lehce kapající kohoutek), což je důvod proč se to bez expanzní nádrže nikdy neprovozuje.
Jak se to chová, pokud pustím vodu jen velmi málo?
Spíš zavzdušňování, ne?bu2520 píše:Na druhou stranu zkušenosti s Darlingy a jejich odvzdušňováním...
P.S. Co tam máš za čerpadlo??