domácí vodárna nebo spravit starý darling ?

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomasjedno

#31 Příspěvek od tomasjedno »

ZdenekHQ píše:Možná mu jako expanzka slouží bojler.

Ne, tento systém se provozuje i bez expanzky (resp. má to pidiexpanzku v sobě). Možná vám víc řekne návod, kde je to popsáno.
Přílohy
WILO2.jpg
(98.81 KiB) Staženo 109 x
WILO1.jpg
(33.61 KiB) Staženo 107 x
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od AmarokCZ »

BOBOBO: pokud bys chtěl PE trubku (PE40, 20x3.4mm) jako "expanzku", tak bys musel mít minimálně kilometr trubek aby se to vyrovnalo litrovému větrníku... :?
Takže bych to viděl tak, že bu2520 tam má něco jako je právě WILO Fluidcontrol.
BOBOBO

#33 Příspěvek od BOBOBO »

Nevím co máš amaroku za praxe , ale teorie od stolu se vždy liší a někdy významně od praxe .3 roky jsem topenařinu a vodařinu prodával , 5 let jsem ji montoval . Před tím jsem byl 6 let v Semtíně a měl na starost zásobování provozu surovinami a tak jsem měl na starosti čerpadla turbinová , s oběžným kolem , bezucpávková , monžíky , vývěvy vodokružné , pístové , paroproudé a spoustu další techniky . Já se vyjadřuji jen k těm věcem , které jsem si já osahal .
tomasjedno

#34 Příspěvek od tomasjedno »

AmarokCZ píše:Takže bych to viděl tak, že bu2520 tam má něco jako je právě WILO Fluidcontrol.

Vždyť píše, že ho tam má.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od AmarokCZ »

tomasjedno píše:Vždyť píše, že ho tam má.
Na to jsem tak nějak zapomněl :oops:
Navíc nikde v popisu nepíšou, že to není jen spínač ale i "větrník".
tomasjedno

#36 Příspěvek od tomasjedno »

A co je ta vyrovnávací komůrka (poz. 2)?
Větší to nepotřebuje, protože po celou dobu odběru běží čerpadlo, a při ukončení odběru se hned vypne. Kapající kohoutek zřejmě způsobí, že si to občas připumpne.
Andrea

#37 Příspěvek od Andrea »

tomasjedno píše:po celou dobu odběru běží čerpadlo

To nějak nekoresponduje s tím, že čerpadlo není regulované.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od AmarokCZ »

tomasjedno: když jsem psal, že není nikde zmíněno, že to má větrník, tak tím "nikde" jsem myslel hlavně e-shopy které Fluidcontrol vedou jako tlakový spínač i přes to, že Fluidcontrol je něco jiného.
Andrea: pokud jsem to správně pochopil, tak Fluidcontrol sepne čerpadlo když začne k odběru téct voda, když přestane téct tak čerpadlo vypne, vypne taky když je tlak moc malý (např.čerpadlo na suchu), o vypínání při vysokém tlaku se nikde nepíše, tudíž se počítá s tím, že čerpadlo nebude nějaká pětistupňová monstrozita, ale třeba jednostupňové nebo nějaký monoblok.
tomasjedno

#39 Příspěvek od tomasjedno »

Andrea píše:
tomasjedno píše:po celou dobu odběru běží čerpadlo

To nějak nekoresponduje s tím, že čerpadlo není regulované.

A potřebuje být regulované? V mnoha aplikacích ne. Oni taky nepíšou, že to je univerzální náhrada, ale že "v některých případech nahrazuje".
Pokud to čerpadlo umí tlačit víc vody, než je odběr, tak to pak holt cuká (primitivní náhrada PWM :D )
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od AmarokCZ »

tomasjedno píše:Pokud to čerpadlo umí tlačit víc vody, než je odběr, tak to pak holt cuká...
Tím jako myslíš, že čerpadlo často spíná a vypíná??
BOBOBO

#41 Příspěvek od BOBOBO »

Určitě bych chtěl pod tím sprchovat . A ještě to tak zkombinovat s průtokovým ohřívačem .
tomasjedno

#42 Příspěvek od tomasjedno »

Ono to nemusí být tak zlé, jak to na první pohled vypadá.
Stačí, aby čerpadlo dalo do tlaku 2 bar jen tolik co vezme sprcha, a je to úplně v pohodě.
Řekl bych ale, že je to primárně určené na kropení zahrady apod.
BOBOBO

#43 Příspěvek od BOBOBO »

Jo to je ono , sprchuješ se a někdo si točí vodu na kafe a tebe aby ranilo .
bu2520

#44 Příspěvek od bu2520 »

pánové nejsem vůbec kovaný ve vodoinstalaci a nechci tady hovožit fundovaně o tlacích a vůbec poměrech ve vodoinstalaci. můžu hovořit jen laicky a uživatelsky . Prostě to funguje bez negativních jevů které předpokládáte. ( což je mimochodem kuriozita žádný z vás jak jsem pochopil to neviděl ve funkci, ale víte, že to nefunguje bez negativních jevů). V pohodě, já se k tomu nebudu už vyjadřovat abych neříkal něco čemu nerozumím jako odborník, ale uživatelsky nemám problém ( a že by mě to co popisujete jako negativa rozhodně štvalo) HOWG
BOBOBO

#45 Příspěvek od BOBOBO »

Ne v poho , já říkám stále , na provedení nezáleží , jen když je uživatel spokojen . Jen by mne ale opravdu zajímalo , jestli máš patro (ne v puse , ale na baráku) a jestli třeba nemáš dostupný lístek (přesný typ a výrobce)od čerpadla , co to žene . Že bych shlédl charku atd. Jetli můžeš sdělit celkovou výtlačnou výšku . Mám totiž známého , rozvedeného , děti pryč , peněz nic moc a má letitou vodárnu , kterou mu lepím . Pro něj by toto mohlo být řešením . Rád bych to dal cenově dohromady , kdyby to mělo přijít levněji než samotná expanz ...
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“