domácí vodárna nebo spravit starý darling ?

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

#46 Příspěvek od bu2520 »

patro mám a čerpadlo je ACUA5 55 , studna je klasická hluboká asi 8 metrů a výška do patra cca 4 metry + 2 m ke sprchové hlavici.
BOBOBO

#47 Příspěvek od BOBOBO »

Díky , nějak to semelu .
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od AmarokCZ »

BOBOBO: pokud si seženeš tlakovou nádobu (samozřejmě by byla bez vaku, což je podle mě lepší), tak je levnější klasická varianta, pokud bys kupoval i tlakovou nádobu, tak v případě malé nádoby (cca 25l) bude cena zhruba stejná.
Pokud použiješ Fluidcontrol, tak musíš použít čerpadlo jehož statický výtlak bude maximálně 50m (přesněji 50m+hloubka studny), u verze s tlakovou nádrží může být čerpadlo libovolné, podmínkou je jen aby mělo statický výtlak větší než hloubka studny+vypínací tlak spínače(jinak by čerpadlo nevypínalo). Vzhlem k ceně bych použil asi Fluidcontrol, protože zabere míň místa a je bez nutnosti údržby (oproti expanzi se vzduchem kde se musí jednou do roka napustit vzduch), spolehlivost bude vyšší asi u klasické verze, ale to bych asi neřešil.
BOBOBO

#49 Příspěvek od BOBOBO »

Amarok Ty asi nečteš to co píšu . Já se Tě o žádnou radu neprosím . Internet používat umím a myslel jsem , že to nějak oběhnu a kamarádovi pomůžu . Určitě jsi si vytáhl data o uvedeném čerpadle a porovnal s daty toho spínače . Já to udělal a mám jasno .
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od AmarokCZ »

BOBOBO píše:Určitě jsi si vytáhl data o uvedeném čerpadle a porovnal s daty toho spínače . Já to udělal a mám jasno .
Nestačí jen tohle, musíš udělat něco víc, ale když o radu nestojíš, tak si to strč do ...
tatramacek

#51 Příspěvek od tatramacek »

ale no tak no tak.. si pripadam jak v materske skolce kucii 8-)
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“