Věž Sony MHC-RG33, vypadává zvuk

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
honzee

Věž Sony MHC-RG33, vypadává zvuk

#1 Příspěvek od honzee »

Zdravim,
uz vice jak rok mam problem s vezi sony MHC-RG33. Obcas prestane jit zvuk do repraku, ikdyz vez hraje. Typicky napriklad po zapnuti nehraje jeden z repraku (nebo oba). Vypadava to ale i behem prehravani (je jedno z jakeho zdroje - CD, aux, kazeta...). Pomaha zvysit hlasitost, vetsinou se reprak/repraky chytnou (nekdy skoro hned, nekdy az pri zesileni skoro na max.) a zacnou produkovat zvuk. Pomaha take "zastourat" v otvoru na sluchatka nebo aux, nebo vystrcit a zastrcit kabely od repraku. Tyhle "figle" ovsem nefunguji vzdy. Vzdy fungovalo zatim pouze rapidni zvyseni hlasitosti a opetovne ztlumeni. Repraku mam vicero a u vsech se projevuje stejny problem, takze reprem to neni.

V mem okoli pohuzel neznam zadneho schopneho slaboproudare, proto se chci pokusit vyresit problem sam. Oprava nad nejakych 500,- uz ztraci vzhledem ke stari vyrobku smysl... Jinak ale slouzi i po mnoha mnoha letech vyborne, nemuzu si stezovat. Nemam dostatecne znalosti k urceni problemu, ale po spravne rade jsem schopny provest opravu. Budu vdecny za kazdy pokus, ktery by mohl problem vyresit.
honzee

#2 Příspěvek od honzee »

Jeste bych doplnil ze ve sluchatkach je zvuk OK.
kokun

Re: Vypadává zvuk

#3 Příspěvek od kokun »

honzee píše:... Pomaha take "zastourat" v otvoru na sluchatka nebo ...

A nebudeš mít problém právě v tomto konektoru?
Nevím, jak jsou v té věži řešeny "konce", ale často (zasunutím sluch. JACKa) se odpojují repra. Pokud tam (někdy v minulosti) někdo vrazil nějakého "popsutého" JACKa, mohli se kontakty (té samice ve věži) "odpružit" a už spolehlivě nespínají - to by byly ty "výpadky" - :nevim:
Honza - kokúň

#4 Příspěvek od honzee »

Ano, zasunuti jacka zvuk z repraku odpoji. Zkusim vystup na sluchatka odpojit a uvidim. Ale ten otvor se krome mych pokusu vyresit problem nikdy nepouzival... Napadl me potenciometr u hlasitosti, ale takhle vez ma to nekonecne kolecko, kde to jde pres nejakou logiku, takze ten to taky asi nebude...
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

Mozu to byt aj blbnuce relatka na odpajanie konca alebo repro...vlastna skusenost-parkrat som pichol a vybral jack do konektora,relatko precvakalo a zvuk ide...
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

honzee píše:... Ale ten otvor se krome mych pokusu vyresit problem nikdy nepouzival...

No - a v tomto právě může být "zakopaný pes" - právě žes je nepoužíval. Kontakty (buď v JACKu, nebo v relátku) časem zoxidovaly (nepoužíváním se "neotíraly") a teď ti to "hapruje".
Zkus, co ti doporučuje keemo - možná se tím ty kontakty "očistí" - :nevim:
Honza - kokúň
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jojo, to budou podle příznaků relátka(o). Vyměnit.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Jancis1

#8 Příspěvek od Jancis1 »

Ja by som tiež tipoval relátka, alebo ešte aj studené spoje, hlavne na súčiastkách čo sú primontované ku chladičom, čo koncové stupňe určite sú.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od durkovic »

taktiež potvrdzujem, veža JVC začala s tým blbnutím asi v roku 92 až do minuleho roku, klasika za studena vypadavanie nahodne R alebo L reprosust. po zahriatí pristroja OK. takisto na vine nie konektor 6.3mm jack ale práve to relé ktore odpaja reprosustavy po pripojení jacku 6.3 mm. niekedy pomôže aj rozobratie očistenie styčných plôšok kontaktov a mierne napružiť. + trocha prefuknuť kontaktom S61 alebo iným svinstvom.

veľa zdaru
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Habesan »

Dokonce se takové konektory i prodávají:
809-048 -GMe.cz.

Rozumější to měla OVP CTV 281, kde se hlasitost sluchátek řídila nezávisle.
honzee

#11 Příspěvek od honzee »

Zkousel jsem prostourat a procistit ty stycne plochy a zda se, ze to pomohlo. Nebyl jsem ted dlouho doma takze jsem to jeste moc netestoval, ale podle prvnich pokusu se to zda OK.

DEKUJU! ;)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pohledej na Bastlírně slovní spojení "signálové relé" a pochopíš, že pilník (či nedej Bože šmirgl) je nanic.
]
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Ak tam vobec je rele...
Podobny problem som mal s televizorom (Tesla) - skusal som vselico a nakoniec to boli zoxidovane rozpinacie kontakty v konektoroch pre externe repro.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZdenekHQ »

V MHC budou relátka...

Tohle se dá opravit, horší jsou ty nefunkční tlačítka a rotační kodéry, co reagují přesně naopak, než člověk chce...
]
honzee

#15 Příspěvek od honzee »

Do vcerejsiho vecera jsem vypadavani resil "stouranim" ve vystupu na sluchatka. Vcera prestali reproduktory hrat:) Tak jsem to cele rozebral, probojoval jsem se az k plosnemu spoji, na kterem je pripajen onen vystup na sluchatka. Odstranil jsem plastovy kryt a zjistil, ze nedolehaji kontakty odpojujici repro v pripade, ze je vsunut jack. Tak jsem to priuohnul, smontovat a vez hraje jako nova:) Takze jeste jednou diky hlavne za ten napad, ze to muze delat prave vystup na sluchatka
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“