našel jsem tu dva 330nF jak by to mělo být tedy ,když mám 2x24V s vyvedeným středem jak tam šoupnu ty kondy??normálně s každé větvi klasicky proti zemi??
330nF jestli ti k něčemu platné bude - nevím. Já jsem s tímhle kdysi laboroval a vyšla to po čem zmizel brum byl svitek 33nF 630V.
A jak jsem psal, přemostíš-blokneš s tím střídavinu - tedy výstup z trafa, pokud máš dvě vinutí a "střed" máš jako zem(GND), tak ano, dáš je druhým vývodem k na GND.
hm zrada musí být potom ještě kdesi jinde,odpojil jsem zdroj signálu dal do zkratu vstup,zkoušel jsem ty kondíky 33nF nic,dokonce jsem dal pryč můstek a dal tam gretze s kondama a furt brum,to mi hlava nebere
Ty kondíky musí být až za můstkem (trafo, můstek, kondík). Na odrušení je nejlepší keramika. Chyba může mít i spustu jiných příčin např. vedení kabeláže s nízkým signálem (vstup) poblíž kabelů se signálem velkým - kladná zpětná vazba...
Cust: já používám pouze 33nF svitek a blokuju tím střídavinu, takže před můstkem a u diod už žádné nepoužívám a funguje mi to velice dobře a ověřeno to mám na 5ti různých zdrojích pro NFtechniku
Je možné, že bych to mohl vylepšit od další kondíky. Anebo je možné, že ty kondíky co používám mají jisté specifikum, že tak dobře fungují.
Kondenzátor před můstkem může s rozptylovou reaktancí sekundáru tvořit vf filtr. Může snad i částečně "zkratovat" vf vzniklé spínáním diod v můstku. Nicméně tvrdím, že je to špatné umístnění.
A v té první větě blokuju střídavinu ... neprotiřečíš si sám?[/i]