Ako nainštalovať WinXP
Moderátor: Moderátoři
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Duvsan píše:Hafca, keby si inštaloval pre "zákazníka", povedzme kamaráta, ktorý ovšem o tom nič nevie a ani nechce, len nech to chodí, ako by si to riešil s tými záplatami? Občas by si k nemu zašiel v rámci údržby?
Asi to dám na automatiku a nech si hrabe.
Musíš pořádně číst!
BTW, keby som mal väčší disk, nešlo by urobiť "utajenú" partíciu, na ktorej by bol celý systém ešte raz a v prípade havárie by sa z nej opravil, ako to vedia Visty?
Edit, teraz keď na to pozerám, myslíš systém skopírovať na druhý HDD a v prípade pádu z toho na ten pôvodný a potom cez konzolu tie príkazy? Čiže potrebujem dva hárdy a celé je to nejak zložité.
Viem, trvá mi to, robím to s prestávkami.
Edit, teraz keď na to pozerám, myslíš systém skopírovať na druhý HDD a v prípade pádu z toho na ten pôvodný a potom cez konzolu tie príkazy? Čiže potrebujem dva hárdy a celé je to nejak zložité.
To už je jedno, kde pak budeš mít tu kopii, jestli ji necháš na druhém disku, nebo ji vypálíš na DVD (třeba zazipovanou).
Zkopíruje se komplet vše, včetně registrů atd. Samozřejmě jen pokud z toho disku neběží systém. MBR se nepřenese, k tomu právě slouží fixmbr a fixboot.
Cez ghosta urobis "image" s priponou *.gho a tensi niekam ulozis pripadne potom vypalis.Pre obnovu potom nabootujes ghosta,vyberies subor so zalohou,vyberies disk a oddiel kam to chces naliat a on to tam zase "rozbali"...
Ako urobit bootovatelne medium aby sa automaticky spustila obnova to netusim...
Počítač ládujem, ešte mám dva problémy a to:
Pri inštalácii sa ma spýtal, či chcem vytvoriť administrátorský účet. Dal som áno, zadal som heslo, inštalovalo sa ďalej. Ale ten účet sa nejak zabudol, ani keď rozbalím užívateľské účty, nevidím ho tam. Ako to funguje?
A druhá vec; ktorý soft menej zaťažuje počítač, VLC player alebo GOM player? Pripomínam, že ide o Cel.766/128/512, na doske tuším 66. Vďaka.