Tesla 291SRF20ST PP, chassis Beko 22.1, problém s obrazem

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pipotom

Tesla 291SRF20ST PP, chassis Beko 22.1, problém s obrazem

#1 Příspěvek od pipotom »

Zdravim mam problem na TV Tesla.Obraz je po stranach stazenej viz. obrazek.Prosim o radu v cem by mohl byt problem.Dekuji Tom.

Název vlákna byl upraven. Killroy
Přílohy
Fotografie0252.jpg
(65.53 KiB) Staženo 116 x
Naposledy upravil(a) pipotom dne 30 zář 2010, 13:52, celkem upraveno 1 x.
Burajko

#2 Příspěvek od Burajko »

Ked tu budes hladat na fore ,najdes dost odkazov...Preberalo sa to nespocetne vela krat...
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
kokun

#3 Příspěvek od kokun »

Pokud očekáváš odpověď typu: "Vyměň Cxxx a Rxxx", tak jsi vedle jak ta jedle :roll:
Toto není bezplatná internetová TV opravna :cry:

EDIT: Ač jsi nováček, tak i pro tebe platí PRAVIDLA: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=32062 - zvláště bod 4 :!:
Naposledy upravil(a) kokun dne 28 zář 2010, 17:56, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

Ano, přesně tak a budeme končit, viz pravidla (zejména bod3). Prosím o krátké vysvětlení k dané závadě a ukončení debaty.

Killroy
pipotom

#5 Příspěvek od pipotom »

Tak to se moc omlouvam.Samozdrejme ze jsem pouzil funkci hledat ale jaksi nevim na co konkretne se mam zamerit.Myslel jsem ze kdyz to je sekce amateri(co ja rozhodne jsem) tak nebude problem s radou. Jeste jednou se omlouvam za obtezovani.Tom
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Hledej výrazy jako korekce podušky, modul O-W (E-W) a podobně.
Fakt je, že korekce východ-západ (jinak řečeno korekce podušky) se tu probírá doslova několikrát do měsíce. V mnoha televizích je to často odcházející obvod.
Samozřejmě předpokládám, že obrázek zabírá větší plochu na obrazovce, než na fotce, kterou jsi měl napřed oříznout.
masar

#7 Příspěvek od masar »

Jedná se o závadu v obvodu korekce poduškovitosti "východ-západ" (E-W).
Tato informace by měla stačit k tomu, abys o tomto obvodu zjistil vše potřebné (i třeba hledáním na tomto fóru), pak vzal měřák a zkontroloval napětí a součástky v tomto obvodě. Potom se tady svěř s výsledkem této práce a snad ti pomůžeme. :wink:

p.s. Pochop, že zatím jinou radu ani nemůžeš očekávat, protože nevíme, jaké informace od tebe získáme.

Vidím, že Hill mě zase předběhl. :wink:
Naposledy upravil(a) masar dne 28 zář 2010, 19:04, celkem upraveno 1 x.
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

pipotom píše:Myslel jsem ze kdyz to je sekce amateri(co ja rozhodne jsem) tak nebude problem s radou. Jeste jednou se omlouvam za obtezovani

Omlouvat se nemusíš, není ani za co. Stačilo si přečíst pravidla této sekce a respektovat je. A pokud nedokážeš problém ani pojmenovat (anebo vyhledat na fóru), tak nemá smysl pokračovat. Protože jak už bylo napsáno, on-line TV poradna způsobem "vyměň to a to a bude to" se tu bohužel neprovozuje. Děkuji za pochopení a oběma kolegům-uživatelům za předešlá vysvětlení.

Killroy
Onkyo

#9 Příspěvek od Onkyo »

Hlavne skontroluj studené spoje v okolí E-W korekcie mal som to už a presne na tom TV. :lol:
Naposledy upravil(a) Onkyo dne 29 zář 2010, 11:01, celkem upraveno 1 x.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ta fotka je hrozná - příště rovnou vyfoť vypnutou TV.

Trochu jsem to přisvítil.
Přílohy
tv.jpg
(6.67 KiB) Staženo 98 x
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
kokun

#11 Příspěvek od kokun »

Onkyo píše:Hlavne skontroluj studené spoje v okolí E-W korekcie mal som to už a presne na tom TV. :lol:

A jak víš, jaký tvp vlastně má :?: - vždyť nebyl schopen napsat ani jeho model :cry:
Honza - kokúň

#12 Příspěvek od Onkyo »

Nie je ich zas až tak vela 100Hz s obrazovkou 16:9 a riadkové rozklady majú podobné.Každopádne je chyba v E-W korekcii.Ja som mal stuďák tak nech sa pozrie.
Naposledy upravil(a) Onkyo dne 29 zář 2010, 15:02, celkem upraveno 1 x.
pipotom

#13 Příspěvek od pipotom »

Takze pro doplneni je to TV tesla typ 291SR20ST PP .Spoje jsem zkontroloval zadnej studenak jsem nenasel.Jenom jeden napul vyboulenej kondik 470uF.Televize je u tchana tak momentalne nemam u sebe merak.Tak priste uvidim.Moc dik za rady.
kokun

#14 Příspěvek od kokun »

pipotom píše:Takze pro doplneni je to TV tesla typ 291SR20ST PP .Spoje jsem zkontroloval zadnej studenak jsem nenasel.Jenom jeden napul vyboulenej kondik 470uF.Televize je u tchana tak momentalne nemam u sebe merak.Tak priste uvidim.Moc dik za rady.

Takže:
- Model telky patří do "zadání vlákna" (uprav, doplň!!) a "litanie" do příspěvků :wink:

- Když nemáš TVP u sebe, těžko zase z tebe dolovat poziční číslo toho kondu 470uF - my nemáme křišťálovou kouli, abychom ho mohli zjistit, zase je to na tobě.
Až budeš mít telku u sebe, pak můžeš i něco opravovat - takhle na dálku, to asi nepůjde, nemyslíš :roll:

EDIT: Napsal jsi ten model úplně a správně? - páč ani Google ho vůbec nezná 8O :cry:
Chtěl jsem nějak "vygůglit" alespoň šásko (kvůli dokumentaci!!!), které by v něm bylo - takhle to zase bude na tobě 8O

Telku rozdělat a hledat typ šasi (může být vytištěn i na typ. štítku - na zadním deklu) :!: :!: :!:
Honza - kokúň

#15 Příspěvek od pipotom »

Jasne ze jsem opsal spatne :) tesla 291SRF20ST a pozici kondiku jsem neopsal protoze jsem Tatar a pospichal jsem.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“