Orava Color 460 stereo, nie je obraz
Moderátor: Moderátoři
Orava Color 460 stereo, nie je obraz
Dakujem
cabernet píše:Najskor by asi bolo dobre TV odkrytovat, nieco mozno odpojit a zmerat.
TV je odkrytovany, doska je vysunuta, opticka kontrola okrem prachu nevidim nic poskodeme. Ak mas navrh co zmerat daj. FU1, FU2 OK. VN trafo: 1-8 1,1R; 3-9 0,1R; 4-8 1,2R; 6-7 1,1R; 8-10 0,5R. Hodnoty boli merane ked bolo trafo v doske takze mozu byt ovplyvnene ostatnymi suciastkami. Napatie na prazdno: 200V merane 235V; 140V merane 170V. Po odpojeni konektora XC9 ide zvuk ale obraz pochopitelne nie, TV nevrci.
Petiak píše: ... VN trafo: 1-8 1,1R; 3-9 0,1R; 4-8 1,2R; 6-7 1,1R; 8-10 0,5R. Hodnoty boli merane ked bolo trafo v doske takze mozu byt ovplyvnene ostatnymi suciastkami. ...
Takto kontrolovat VN-trafo?
Bylo toho tady popsáno málo
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... sc&start=0
Petiak píše:.... Som rad ze som objavil tuto super stranku a budem ju casto navstevovat.![]()
Ak sa to znovu pokasle tak som tu isto.
Lenze, ty tu prideš opravdu, len ked sa daco pokasle
Cabernet skusil som odpojit rozkladovu dosku od napatia 140V, namiesto toho som zapojil ziarovku 25W, po zapnuti TV ziarovka svieti. Po odpojeni konektora XC07 TV nevrci. Nemohla by chyba vznikat v module S ktory spina VN trafo? Je mi trochu divne ako nezasvetenej osobe ako je mozne, ze TV sa naladi a prehrava zvuk ked pri odpojeni napajania VN trafa by nemalo byt ladiace napatie 33V z vinutia. Alebo sa zase mylim.