Indukční ohřev

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Killroy
Moderátor

#31 Příspěvek od Killroy »

Dík za vyčerpávající informace, zjevně se odeberu touto cestou. Dneska jsem se dozvěděl od kolegy jen jednu negativní zkušenost: neorámovaná deska, k tomu jedna náhodně převrácená plná láhev stojící zrovna na blbém místě = a byl roh desky v pr.. (víš kde). Ale u něj to bude hlavně spíš tím pivem.. :D

Killroy
Cust

#32 Příspěvek od Cust »

:-) přeju příjemné vaření a aby jsi nedopadnul jako doskok55, doporučuju nekupovat nejlevnější zboží...
doskok55

#33 Příspěvek od doskok55 »

Co blbneš, já jsem přece nedopadl vůbec špatně spíš naopak. Za tisícovku jsem koupil vařič na kterém jsem měl možnost si indukční vaření (o kterém jsem jen četl) vklidu doma dlouhodobě vyzkoušet a udělat si vlastní obrázek. Vařič půjde někde do bazaru a pár stovek se vrátí. To byl můj záměr od začátku. Ta osobní zkušenost za těch pár stovek stála, vím teď přesně co chci a na co si dát pozor a žádnej prodejce mě neoblbne. Tento postup bych doporučil každému kdo zvažuje pořízení várné desky a o indukci ví jen z internetu a obrázků a neměl možnost si na ni nikde šáhnout. K tomu se právě dobře hodí levnej jednoplotýnkovej vařič na kterým jsou nedostatky této technologie dobře vidět.

Teď procházím nabídky jednotlivých výrobců, porovnávám a díky zkušenosti už vím co od výrobku můžu očekávat.
Už jsem se rozhodl, že chci kombinaci klasiky a indukce (možnost využít i starší nádobí doma třeba várné sklo a papińák) našel jsem třeba MORA tady http://www.mora.cz/vestavne_spotrebice/ ... e?c=241191 nebo starší model VD4510.0000 který se už nevyrábí ale je stále v prodeji a výrazně levněji. Docela mě překvapuje, že kombinaci nenacházím třeba u značek jako Whirlpoolu.

Pokud může někdo doporučit něco konkrétního budu rád. Trvám ale alespoń na jedné klasické plotně. V úvahu u mě přichází všechny tři možnosti. Tedy deska samostatně, set deska+vestavná trouba nebo i celý sporák.
doskok55

#34 Příspěvek od doskok55 »

doskok55 píše: K tomu se právě dobře hodí levnej jednoplotýnkovej vařič na kterým jsou nedostatky této technologie dobře vidět.

Jen doplním k této větě aby nebylo špatně chápáno:
Tato technologie v současné době nemá žádné nedostatky jen samé přednosti. Používání feromagn. nádobí je vlastnost technologie - ne nedostatek a dá se obejít kombinací s klasikou.
Těmi nedostaky jsem myslel právě vlastnosti některých konkrétních výrobků (převážně asi těch levnějších z asijské produkce mezi které dnes už patří i ETA) jako například nedostatečná regulace výkonu a teploty nebo jejich nevhodné odstupńování, příliš brzy vypínající tepelná ochrana která neumožní přípravu na pánvi při vyšší teplotě a taky třeba vysoká hlučnost ventilátoru.
Cust

#35 Příspěvek od Cust »

doskok55: já to napsal proto, že by mohlo být špatně chápáno právě to co jsi vysvětlil v posledním příspěvku...
hafca

#36 Příspěvek od hafca »

doskok55
Prolezl jsem snad všechny fóra kde se dalo něco o indukci dozvědět z praxe. A ve všech se vzácně shodli všichni, co uvažovali jako ty, 2x indukce a 2x klasika. Že tohle by už nikdy neudělali a u že ušetřený peníz za nádobí za to nestojí. Jinými slovy, že indukce a klasika se nedá srovnat co do účinnosti nebo rychlosti.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“