Killroy
Indukční ohřev
Moderátor: Moderátoři
Killroy
Teď procházím nabídky jednotlivých výrobců, porovnávám a díky zkušenosti už vím co od výrobku můžu očekávat.
Už jsem se rozhodl, že chci kombinaci klasiky a indukce (možnost využít i starší nádobí doma třeba várné sklo a papińák) našel jsem třeba MORA tady http://www.mora.cz/vestavne_spotrebice/ ... e?c=241191 nebo starší model VD4510.0000 který se už nevyrábí ale je stále v prodeji a výrazně levněji. Docela mě překvapuje, že kombinaci nenacházím třeba u značek jako Whirlpoolu.
Pokud může někdo doporučit něco konkrétního budu rád. Trvám ale alespoń na jedné klasické plotně. V úvahu u mě přichází všechny tři možnosti. Tedy deska samostatně, set deska+vestavná trouba nebo i celý sporák.
doskok55 píše: K tomu se právě dobře hodí levnej jednoplotýnkovej vařič na kterým jsou nedostatky této technologie dobře vidět.
Jen doplním k této větě aby nebylo špatně chápáno:
Tato technologie v současné době nemá žádné nedostatky jen samé přednosti. Používání feromagn. nádobí je vlastnost technologie - ne nedostatek a dá se obejít kombinací s klasikou.
Těmi nedostaky jsem myslel právě vlastnosti některých konkrétních výrobků (převážně asi těch levnějších z asijské produkce mezi které dnes už patří i ETA) jako například nedostatečná regulace výkonu a teploty nebo jejich nevhodné odstupńování, příliš brzy vypínající tepelná ochrana která neumožní přípravu na pánvi při vyšší teplotě a taky třeba vysoká hlučnost ventilátoru.
Prolezl jsem snad všechny fóra kde se dalo něco o indukci dozvědět z praxe. A ve všech se vzácně shodli všichni, co uvažovali jako ty, 2x indukce a 2x klasika. Že tohle by už nikdy neudělali a u že ušetřený peníz za nádobí za to nestojí. Jinými slovy, že indukce a klasika se nedá srovnat co do účinnosti nebo rychlosti.