Nevim jak tento pristroj nazvat.
Moderátor: Moderátoři
to rezis: Ja nechtel flame o E85. Nikoho nepresvedcuji pouzivat ho. A pro ekologii ci s presvedceni to nedelam. Chtel jsem jen sestrojit to zarizeni.
Jen pro tve info. Spotreba sla o 1-1,5l nahoru podle stylu jizdy. Je to podle BC i dotankovani +/- stejne. Podle toho, co jsem pochopil ze zkusenosti ostatnich, co to jiz nekolik roku vyuzivaji je predstrik pri startovani potreba z duvodu, ze E85 ma bod vzplanuti 12stupnu. Takze pri nizsich teplotach je to problem. Proto se v zime vstrikne pro start vice paliva tzn. je tam vice benzinu, ktery jiz zaruci bezproblemovy start. NEkdo nema problem pri 5°C a nekdo ma problem jiz od 15°C. Zalezi na typu motoru. A neber me doslova, nejsem chemik, technik ci konstrukter motoru. Me to funguje, jsem spokojen a pokud to za me bude delat automat od masar, budu spokojenejsi.
Teplé to jelo celkem Ok. Ale se studeným autem se drcat po městě v zácpách a křižovatkách bylo utrpení. A když cítíš jak sebou ten motor škube a vynechává tak nějak ostatní součásti musí taky trpět. A vzhledem k tomu, že spotřeba šla nahoru jsem se na to vykašlal. A to jsem taky před tím zjišťoval na netu jak je to super. Takže důvěřuji, ale prověřuji.
Teď kupuji benzín za 30,1Kč/L a spotřebu mám 7,2L/100km tedy cca 2,17Kč/km
Pokud bych nakupoval E85 za 24,9Kč/L a šla spotřeba o litr výš tak jezdím za
2.04Kč/km pokud by šla o 1,5litru tak 2,17Kč/km
Kdyby šla spotřeba nahoru o 1/3 tak to vyjde 2,39Kč/km
.......
A kutilmile - nelituju tě
Důležité je tedy mít motor schopný provozu i na energeticky méně bohaté palivo - palivovou instalací i rozsahem nastavení pohyblivých hodnot a mít takové palivo v dostupné ceně za ujetý kilometr. Ne tedy litr v průměru za 25Kč, ale za mnohem rozumnější a přístupnější cenu. V každém jiném případě je používání lihových směsí naprosto k hovnu.
- tomasjedno