Alternátor Felicie 1,3 rv95

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kbulda

#46 Příspěvek od kbulda »

EKKAR dík za radu.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#47 Příspěvek od PeteBurns »

Honza_P, prečo s tým nejdeš za niekým, kto ti s tým bude vedieť pomôcť? Diódy stačí vymeniť iba tie veľké, stoja euro kus, vylisovať a nalisovať ich doma nie je žiadny problém, takže za pár stoviek máš funkčný alternátor, vôbec netreba kupovať nový mostík za sedem stoviek :wink: popri tom vymeníš obe ložiská za pár desiatok korún a máš alťas ako nový :D
Honza_P

#48 Příspěvek od Honza_P »

PeteBurns píše:Honza_P, prečo s tým nejdeš za niekým, kto ti s tým bude vedieť pomôcť? Diódy stačí vymeniť iba tie veľké, stoja euro kus, vylisovať a nalisovať ich doma nie je žiadny problém, takže za pár stoviek máš funkčný alternátor, vôbec netreba kupovať nový mostík za sedem stoviek :wink: popri tom vymeníš obe ložiská za pár desiatok korún a máš alťas ako nový :D

Za kým? kde se dají diody koupit?
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#49 Příspěvek od PeteBurns »

8O To ako mám ja vedieť? To už je na tebe, ja ani netuším, odkiaľ si :lol: Ak by si bol z okolia Trenčína, tak nie je problém, ale určite nájdeš niekde v tvojom okolí firmu, čo sa zaoberá opravami altíkov, tí by mali byť ochotní diódy predať, ja ich tak tiež kupujem...tri sú plusové a tri mínusové, na to pozor, aby si tam nedal všetky rovnaké :lol: je síce možné vymeniť iba zlé, ale často sa stane, že onedlho odíde nejaká dalšia dióda, starnutím a vyhriatím menia parametre, lepšie je ich vymeniť všetky naraz za nové, až taká pálka to zasa nie je :wink: to isté platí aj o ložiskách :wink:
breta1

#50 Příspěvek od breta1 »

Honza_P
Pro představu, co najdeš uvnitř a jak je to připojeno
Přílohy
alternator.jpg
(12.04 KiB) Staženo 244 x
Honza_P

#51 Příspěvek od Honza_P »

Takže nakonec, z nedostatku možností, jsem zajel na nabitou baterku do auto kely a koupil novej alternátor za 1700kč, vadný jsem donesl domu a zatím vyměnil ložiska, pokud by náhodou někdo někdy řešil podobný problém jako já a potřeboval fotky, mužu je dát k dispozici.Pokud se mi podaří sehnat celý mustek, případně zdroj diod tak se pokusím ho v domácích podmínkách opravit a pokud to bude v mých skromných silách, pokusím se vylíčit postup a nějaké zdroje dílú.
BOBOBO

#52 Příspěvek od BOBOBO »

Honza_P

#53 Příspěvek od Honza_P »

Díky, ty ceny jsou celkem přijatelné.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“