řeším následující problém. výstupní trafo z elektronkového zesilovače u kterého se objevil zkrat mezi vinutími. sundal jsem kostru s vinutími porovnal a zkrat zmizel testoval jsem to 1000V vše v pořádku. Nicméně, trafo je vinuté amatérsky nevím kdo to jak prokládal. A tak nevím kde ten zkrat vzniknul . Nevím, jestli trafo přemotávat ( nemám na to vybavení) nebo ho zkusit namočit do nějakého laku popřípadě tu mám kastrol technického parafínu. Co myslíte?
Najjednoduchsie to bude prelakovat. To sa malo potam ale aj vypalit v peci. Nemusi to nakoniec ale poriesit problem, zalezi na tom, kde sa pravdepodobne pri navijani poskodila izolacia dratu.
no to nevím jestli je můstek, každopádně jsem ta vinutí testoval kilovoltem a bylo to v pořádku, ovšem nevím co to udělá třeba po ohřátí, pochopitelně se mohli dotýkat vývody, i když jsem to neodhalil, je tam několik vinutí . Tolik laku mít nebudu abych ho mohl ponořit na nějaký čas.
nj jen to vědět přesně jestli to bylo vývody, nebo uvnitř. Na pohled jsem nikde žádný zádrhel neobjevil . Je ono to u laku nemusí být vidět, a bohužel je to jen výstupní trafo pro výkon pár watů. i když je teda obrovské. Tak že tam ani není vidět nějaké pojiskření, nebo očouzení.
Môžeš to skúsiť nalakovať, ani vypalovať to nemusíš, iba nechať dobre vyschnúť, ale ak sa nedostaví zlepšenie, budeš to mať z rozoberaním veľmi sťažené. Preto asi aj tie názory na previnutie ....
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.