potřebuji do dodávky dát dva či více dveřních kontaktů, které při otevření dveří zapnou sirénu na třeba 10-30 vteřin a poté ji vypnou.Není nutné dálkové ovládání, postačím si se skrytým spinačem...Zkoušel jsem hledat na googlu, jenže nevím pod jakým názvem to hledat, takže jsem nepochodil.Předem díky moc za návrhy..
casovac alarmu do auta 12V
Moderátor: Moderátoři
casovac alarmu do auta 12V
potřebuji do dodávky dát dva či více dveřních kontaktů, které při otevření dveří zapnou sirénu na třeba 10-30 vteřin a poté ji vypnou.Není nutné dálkové ovládání, postačím si se skrytým spinačem...Zkoušel jsem hledat na googlu, jenže nevím pod jakým názvem to hledat, takže jsem nepochodil.Předem díky moc za návrhy..
- frantajetel11
Re: casovac alarmu do auta 12V
miras269 píše:...Není nutné dálkové ovládání, postačím si se skrytým spinačem...
To miras269 - tam ti snad stačí časovej spínač ?
Re: casovac alarmu do auta 12V
frantajetel11 píše:tam ti snad stačí časovej spínač ?
jj něco na tom principu,aktivaci a deaktivaci bych prováděl nějakým skytým vypinačem.. nechci se zabývat zbytečnou instalaci DO...
- frantajetel11
Hledej šmudlo
S jedním IO např 74HC132 by šlo udělat jak dobu houkání sirény (30s). tak ošetřit stav i prodlevu aktivace/deaktivace.
Hradla B,C spolu s C2, R2 vyrobí impulz 30s pro sirénu, vypínačem S se aktivuje/deaktivuje alarm.
Činnost:
Vypnutý S znamená aktivní alarm- po otevření dveří se spuštění alarmu zpozdí o R1, C1, aby bylo možné ještě alarm vypnout pomocí S. Pokud se tak neučiní, spustí se siréna na 30s.
Při opouštění vozidla zapneme aktivaci (rozepneme S) a do doby R3, C3 máme čas opustit auto a zavřít dveře, aniž by se spustil alarm. Po této době je alarm aktivní.
- Přílohy
-
alarmx.png- (4.56 KiB) Staženo 115 x