LCD Acer AL1711 - AutoConfig po každej zmene rozlíšenia
Moderátor: Moderátoři
LCD Acer AL1711 - AutoConfig po každej zmene rozlíšenia
Ja si myslím, že by to mohlo byť to Bank, dá sa tam zvoliť: 2.TCON, 1.ADC, 0.Scaler. Ale radšej to nebudem skúšať, keď neviem.
Teraz som ešte zistil, že po zapnutí LCD s možnosťou servisného menu (F v OSD) to nerobí. Po vypnutí LCD tlačítkom a znovu zapnutí to zase blbne.
- Přílohy
-
acer AL1711 service menu.jpg- (22.91 KiB) Staženo 111 x
Teraz tam je pôvodná 24C04W6-SMD. Keď tam dám 24C04 klasickej veľkosti (na drôtiky, SMD nemám po ruke), do ktorej som nakopíroval obsah tej pôvodnej, správa sa to rovnako, ale neskôr som zistil, že do nej to vôbec nezapisuje. Ak zmením úroveň jasu, po prerušení napájania 230V je jas znovu ako bol. S tou pôvodnou si to ten jas pamätá aj po prerušení 230V. Tú pôvodnú som ešte preskúšal, a zistil som, že asi 5 bytov od konca je vadná, nedá sa tam programovať.
Až neskôr som sa dopátral, že 24C04 je EEPROM, ale 24C04 v prevedení SMD je FRAM. A ja som si myslel, že len púzdro je iné
Takže kúpim tú v SMD prevedení, naprogramujem, osadím, a dám vedieť, ako som dopadol.
Tak dnes som tú potvorku kúpil, na účtenke je 24C04-SMD-FRAM, označenie na nej je FM24C04A-S. V novej je nahrané FF FF FF FF 00 00 00 00 a toto dokola.
Lenže: keď som ju naprogramoval a dal overiť, presne v polovici (na 0100h) mi to vypísalo chybu. Tak som dal načítať jej obsah, a čo nevidím, od polovice sa opakujú dáta zo začiatku pamäte. A teraz neviem: je blbá táto nová pamäť
Burajko píše:Pri 4kbit eeprom co je 512x8 sa ti znaky 0x00 az 0xFF musia opakovat...Pretoze mas len 256 moznosti.
To mi je jasné, že je to 2x256 bytov, preto to vtedy neodhalilo chybu.
Programujem to týmto (obrázky) pod čistým DOSom, akurát som pridal kondenzátor 100n medzi Ucc a GND.
Týmto som programoval klasickú 24C04 a tá fungovala normálne.
- Přílohy
-
SCHEME.GIF- (4.65 KiB) Staženo 101 x
-
eeprom programmer.png- (10.84 KiB) Staženo 108 x
Takže to odkladám na neurčito. Až nájdem niekde v niečom 24C04 v SMD prevedení, budem skúšať ďalej.
P.S. kto sa chce s tým zaoberať, a je tu z okolia, rád mu za 1 euro prenechám spomínanú pamäť aj s účtenkou (stála 1,88 eura), a budem zvedavý, čo zistí...
PvvS píše:Od koho ta pamet je ?
FM24C04A-G - 4Kb FRAM Serial Memory - Ramtron International Corporation
Kupovaná v GM Electronic.
V programe, ktorým to programujem sa dá zmeniť akurát typ: 24C02, 24C04, 24C08, 24C16... Mal som nastavené 24C04. Aj keby sa mi ju podarilo naprogramovať pod iným typom, neviem, ako by ju používal ten monitor, či by tiež nevidel len 2x prvú polovicu.