Rada při výběru osciloskopu
Moderátor: Moderátoři
Rada při výběru osciloskopu
Pod 50 MHz bych rozhodne nesel, a to zvladne kdejaka "vykopavka".
Z meho pohledu 100 MHz spodni hranice. 200/300 MHz wanted. >500 MHz nice to have.
A klickova otazka, kolik za to ches dat.... Treba za 2*10^5 Kc je uz novy pristroj stredni tridy
Jestli chceš dělat do digitální techniky tak koupit digitální osciloskop s pamětí, pokud má FFT dá se použít i na audio, jinak u levnějších digitálů se čast ztrácejí důležité analogové informace v kostičkách
.. http://picasaweb.google.cz/lh/photo/YWO ... directlink
Ano s temi kanaly je to vyznamna pripominka, ovsem s tim, ze dva kanaly jsou v podstate nutnost. A casto ani nestaci....
Ja nevim, proc se morit s nejakym 10MHz jednokanalem, pokud clovek neni masochista. Pro alespon minimalne seriozni praci v oboru elektroniky to proste (dnes) nestaci.
Stanimir:
Jak je videt, je to relativni a ovlivneny individualnim postojem. Ja jsem zastancem pohodlnejsiho mereni, takze tam, kde muzu pouzit osciloskop nebudu pouzivat vf milivoltmetr (pokud mi nepujde treba o presnost), ale osciloskop, kde uvidim treba informaci o fazi (pochopitelne musim mit alespon 2k), tvar (pokud mi staci bw oscu), pripadny "bordel" a snadno zjistim, ze se tam deje neco jineho, nez si predstavuji.
A taky je nutne nezapomenout na sondy. Ona sonda typu metr koaxialu na konci s banankama je dobra tak akorat na audio. Hranu na bezne TTL logice s tim treba nezmeris.
Nejlepsi bude, kdyz napises, kolik za to hodlas dat, pak se da uvazovat.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A dobré sondy jsou samozřejmě taky nutnost - kdysi mě kdosi tvrdil, obvody ALS produkují "šílené jehly" na hranách. Byl to následek špatné sondy.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Začínal som s vlastnou stavbou s 7QRxx, potom ruský C1-94, následne Iwatsu SS5706/2x30MHz, dvojitá časovka/ a teraz Leader LS8103 /2x100MHz a dvojitá časovka/.
Na gen.opravu som medzičasom získal ruský c1-118A /2x20MHz, ale podľa všetkého tá šírka pásma je značne väčšia, ako je deklarovaná-aspoň do 30 MHz!/, ktorému teraz chýbajú už iba ovládacie gombíky (rád odkúpim, ak niekto vlastní nepotrebné).
Samozrejme, čo kus, to iný pohľad, iný zážitok. Ako BOBO poznamenáva, ruské nie sú zlé. V práci som pracoval s Teslami, na nich sa mi zdá malá ostrosť stopy-to je snáď jediný, ale nie malý nedostatok. Ruské majú ostrosť dobrú, japonské výbornú.
Ostatne, Iwatsu SS5706-aj so servisnou dokomentáciou a C1-118 sú na výmenu -preferujem výmenu! za VF signálny generátor do cca 150-300MHz, alebo prípadne na predaj .
U použitého je nejdůležitější jestli funguje.