Určení kondenzátoru
Moderátor: Moderátoři
Určení kondenzátoru
po dlouhé době jsem se vrátil k elektrotechnice a de-facto se učím všechno znova.
Momentálně mám potíže s určením součástky, viz fotka. Myslím, že se jedná o keramický kondenzátor o kapacitě 20nF, ale matou mě písmena LP pod čarou. Po dlouhém hledání na internetu jsem našel jednu nomenklaturu, která ubsahuje i písmena LP a podle té by
L mělo zamenat rozsah napětí 3000V a P rozsah teplot -50 - +150 C. Krk bych na to nedal. Můžete mi poradit? Děkuju
- Přílohy
-
kondik.jpg- (273.42 KiB) Staženo 133 x
Kondík 20n/3kV bych odhadl tak na 5mm tloušťky a 10mm průměr. Konečně podstatně novější 3kV kondíky mají rozteč vývodů nejméně 7,5mm...
Kašli na ta písmena, ta můžou znamenat ještě něco úplně jiného, třeba měsíc a rok výroby, toleranci a hmotu dielektrika, může to něco znamenat v kombinaci s barvou povrchové vrstvy, prostě cokoli.
Přestože se servisem zabývám, nad dalším značením jsem většinou nepátral - můžeš sem dát odkaz, podle kterého jsi určoval to L a P ?
Chybí to porovnání velikosti (měl jsi k tomu něco přiložit - třeba sirku
- Přílohy
-
kondik.JPG- (164.09 KiB) Staženo 111 x
To bys musel znát výrobce (toho kondu) - potom bys musel hledat parametry z jeho stránek - zase, pokud ten kond není starý jak Metuzalém.
Pokud nevystačíš pouze s tou hodnotou 20nF a potřebuješ zaručeně kond i podle hmoty (ze které byl vyroben), na tento bych nespoléhal a koupil (za pár hal.) raději nový-zaručený
Snímek 239.jpg- (78.08 KiB) Staženo 109 x