tak pekne pokračujem podľa plánu, pri cene 10A cievok(indukčností) som sa rozhodol, že si skúsim objednať len jadrá, a naviniem si cievku, pretože drôtu mam požehnane. Jadro cievky je podľa doporučenia feritové, ale zacínam mať pocit, že to je to posledné čo som spravil správne

. Objednal som si toto jadro:
http://www.tme.eu/html/EN/toroidal-core ... pelny.html
TN25/15-3F3 3F3 Al [nH] =1840
pri navíjaní som postupoval tak trošku experimentálne, a podarilo sa mi navinúť cievku tak, že má identickú indukčnosť ako kupovaná, a výrazne menší prechodový odpor(pretože používam výrazne hrubší drôt). Vložil som túto cievku do meniču (zatiaľ funguje len ako delič dvoma) a výsledok sklamanie. Pôvodná cievka z GM, 1500uH a 1A, má pri krátkodobom pretažení 2A účinnosť vyše 80 percent(a to ešte čakám na lepšie tranzistory, plus half bridge driver, takže očakávam zlepšenie ešte). S touto novou cievkou, taktiež +-1500uH a účinnosť padla na necelých 70 percent. A nerozumiem, kde som to stratil. Nič som nemenil, len cievku, a po zmene za vlastnú cievku sa výstupný kondenzátor prehrieva.
Cievka z GM má žlté jadro, toto čo som kúpil, viď obrázok, je biele. Plus v GM cievke je ja neviem odhadom 100 závitov, a mne na bielom na tú istú L(meranú ručným merákom) stačilo 25-30 .
edit: in 20V 0.96A out 8.83V 1.62A eff: 74% moja namotaná cievka
in 20V 0.8A out 8.35V 1.52A eff: 79% GM cievka
prepáčte, toto editujem, som to premeral znova, som mal jeden kondik nezapojený. Toto už nie je taký výrazný rozdiel, ale aj tak mi nie je jasné, prečo cievka s výrazne nižším vnútorným odporom má o 5 percent horšiu účinnosť
Vďaka za prečítanie, i