Omyl, studoval jsem většinu velkých náboženství a musím říct, že logika platí - ostatně se z toho vyvinula filozofie a věda jak ji známe dnes...jezevec píše:Jako v každém náboženství, žádná logika neplatí...
A obyčejný "selský rozum" už tuplem ne.
jezdíme na vodu
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Například Vyznavači anděla páva, jejichž historie jde až k Zoroasterovi (Zaratuštra) se po tisíciletí nezměnila.
Kat. c. se možná zdá býti rigidní jelikož nepodléhá módním výstřelkům. Ty ale podmiňují krátké trvání (naštěstí?) všech náboženských institucí.
To mi nějak nejde dohromady se zkušenostmi tohoto pána http://cs.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei. Ono "co dělám" a "co si myslím, že dělám" jsou různé věci. U té církve je ten rozdíl dost dobře vidět.Cust píše:... že má zakotvené (a to už v jejich prvních "publikacích" - sv. Pavel) poznávání přírody a boha metodami logiky a experimentu ...
Tedy: nevím o jakém rozdílu mluvíš Piitr.
Protože se pak musí říct - neměl jsem pravdu - a to umí málokdo... Já jsem psal o tom, že se i kat. c. rozvíjela a důkaz také podáváš ty - i církev uznala rotaci vesmíru - tedy asi nemáme sporu.