Propojení kabelem P.C. a TV
Moderátor: Moderátoři
Propojení kabelem P.C. a TV
- Přílohy
-
adapter od graf.karty.jpg- (289.4 KiB) Staženo 117 x
Ovšem moc platné mi to nebylo, na netu jsem našel tuto kartu jen ve verzi s barvou v kódování NTSC, kterou u nás umí jen hodně málo televizí, a ještě nebylo uvedené, zda s nosnou 3,58 nebo 4,43 MHz.
Ale předpokládám, že tvoje umí PAL, jinak by nemělo smysl pokračovat.
Je otázka, jestli ti z toho adaptéru leze signál Y (tedy jen jasový a na zbývajících dvou bys měl komponentní signály Pb a Pr, které jsou ti ve scartu k ničemu, protože standart scartu je nezná) nebo kompozitní signál CVBS (FBAS) - to je kompletní televizní signál s barvou posazenou na barvonosném kmitočtu. Tomu druhému scart na pinu 20 rozumí, ovšem jen v případě, že z adaptéru leze barva kódovaná v některém ze systémů, který umí dekódovat televize.
Toto kódování musíš nastavit na videokartě - PAL 50Hz. U PALu se předpokládá nosná barvy 4,43MHz, nevím, zda se tohle na kartě dá nastavit nebo je to tam natvrdo.
Při S-video ti jde jedním drátem černobílý signál a druhým zakódovaný barvový signál (proto se ve scartu slučují do pinu 20 tou malou kapacitou), v systému CVBS jdou po stejném drátu.
V případě, že budeš používat režim RGB, musíš výstupní signál S-video napřed dekódovat a také musí být vstupy RGB ve scartu zapojené, což také zdaleka ne u všech televizí není pravidlem, ale, pokud má televize vstup S-video, obvykle má i RGB ve scartu. Nanejvýše u některých musíš k RGB použít ještě čtvrtý kablík pro signál Y, protože po něm jde i synchronizační směs, aby se udržel obraz pohromadě. Některé televize neumí vyhodnotit synchronizaci posazenou na signálu G, některým stačí.
Ja to tak riesim stale a islo my to zatial u vsetkych zakaznikov, kde takto riesim Home Cinemu
A ztial som rozbehal bez problemov vsetky tv ... aj stare
P.S.: Viem ze je to 5 rokov stare ale snad tu niekto najde odpoved na svoj problem
Grafika + TV
U druhé TV Philips 32PW9611/16:9/mě to naopak šlape jako hodinky ano zvuk ještě musím dopilovat hádá se tam potenciál země takže nejspíš zkusím oddělit nějakým C a bude pokoj protože po odpojení spol. antény brum zmizel ,nicméně je mi to o to větší záhadou proč to na tom Funai nechodí ani na jednom ze dvou scart vstupech u TV,přičemž se na obrazovce během přepínání vstupů objeví dokonce volba S-video.
Oběhni ještě jednou tu televizi, jestli někde nemá S-video konektor, případně koukni do manuálu, jestli nemá tento vstup nějak nestandardně vyvedený do jednoho ze scartů.
RE:
Náhodile mi to nedalo a ejhle odpověd tuna,takže ano asi máš pravdu budu muset sundat kryt funai poněvadž vidím že v tom mají zase nějakou lumpárnu v podobě nějakého neosazení konektoru S-Video apod. bohužel manuál k němu nemám ale už jsem se do ní kdysi díval když mě odešel obraz a všiml si že tá základní deska byla dost oprčená a chybělo na ní spousty dalších obvodů takže od toho nic neočekávám ale nejde mi na um proč nechce jít obraz v barvě když připojím ne S-video výstup z adaptéru gr. karty ale přímo samostatný cynch a připojené na vstup pro video u scartu na pin 20 čili z toho usizuji že mě nepomůže asi ani svěcená a do barvy to nejspíš nedostanu což mě trochu štve protože bych měl alternativní druhou možnost sledování v jiné další místnosti na druhou TV ale co se dá dělat.Ještě bych snad mohl vyzkoušet vyrobit kabel s připojením Y/PbPr přímo na RGB přes scart pokud teda jsou piny zapojeny mohlo by to snad jít také ne ?