Start asynchronního motoru
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Start asynchronního motoru
Netuší někdo, jestli to tak fakt půjde?
Díky.
rezis píše:Kolega na soustruhu používá jako softstart 3 ýkonové odpory a přemosťuje je stykačem.
Pokud je to štípačka doma dělaná a hydraulická tak tam motor pod 4kW nebude. Pak je třeba udělat Y/D.
taky bych to videl na ten Y/D nez nejakej softstart
Pro inspiraci moje samodomo (3kW 6pol), stipaci sila ~100 kN
- Přílohy
-
Obraz722a.jpg- (130.9 KiB) Staženo 130 x
-
Obraz721a.jpg- (147.2 KiB) Staženo 150 x
-
Obraz718a.jpg- (237.5 KiB) Staženo 141 x
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
AmarokCZ píše:forbidden: triaková "regulace" se jako soft-start používá, nedovedu si ale představit, jak bys to zrealizoval s U2008.
Ten obvod to má přímo v sobě, koukni do datasheetu.
rezis píše:Je třeba zjistit co vlastně chceme regulovat. Pokud je to kupovaný stroj tak tam se hydralika včetně motoru rozjíždí až při štípaní. takže těch rozjezdů je spousta. Píst se tam vrací pružinou a motor v té době stojí. tomu by odpovídalo i těch 40% času asi se zátěží. (myslím)
Tomu obvodu častý spínání nevadí, nemusí se čekat na žádný vybití kondíku, nebo něčeho.
Y/D je co? Hvězda/trojúhelník? Já motorům nerozumím, ale netýká se toto jen třífázových?
forbidden píše:Y/D je co? Hvězda/trojúhelník? Já motorům nerozumím, ale netýká se toto jen třífázových?
Ano týká. Ale my pořád nevíme jak velkou věc chceme řešit
S tím softstartem nevím co bude dělt když to bude v zátěži. 4lověk to popustí a znovu. Jako že se to bude muset rozjet pod plnou zátěží.
rezis píše:forbidden píše:Y/D je co? Hvězda/trojúhelník? Já motorům nerozumím, ale netýká se toto jen třífázových?
Ano týká. Ale my pořád nevíme jak velkou věc chceme řešit![]()
S tím softstartem nevím co bude dělt když to bude v zátěži. 4lověk to popustí a znovu. Jako že se to bude muset rozjet pod plnou zátěží.
Tak treba ventilatory taky rozjizdime softstartama a je to vlastne rozbeh do zateze, ale v pripade tlaceni oleje do pistu uplne pod parou to bude samozrejme vyzadovat patricny softstart.
Videl bych jako nejschudnejsi reseni poridit mensi stipacku nebo vetsi jistic