Nabíjení Ni-MH : rychle/pomalu, samostatně/dohromady?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

#31 Příspěvek od robo »

czatlantis: Prosim o foto, detail te plnotucne verze. Dekuji
czatlantis

#32 Příspěvek od czatlantis »

detail, http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000N60
má to 5MB cca:
http://czatlantis.ic.cz/nab.jpg

víc se mi to rozdělávat nechce :-)
robo

#33 Příspěvek od robo »

Teda takovou detailni fotku jse opravdu necekal. czatlantis patri ti muj dik. Porovnam a uvidim. Pohledam na netu schema. Ale neverim ze neco najdu.
czatlantis

#34 Příspěvek od czatlantis »

no on to je scannerem, 1200dpi. Ještě to umí až 4800dpi, ale to mně už přišlo zbytečný 8-)
robo

#35 Příspěvek od robo »

Ted jsem dal test pro I.T.WORKS 2 ks AA NI-MH 2300mAH a 2 AAA NI-MH 900mAh Energy TRONIC /Lidl/ a pomalu dva dny jsem to nesledoval.
A vysledek.

AA I.T.WORKS 2.10 Ah a 2.15Ah
AAA TRONIC 230mAh a 120mAh

Ze je to takova mizerie u AAA bych neveril. Moc je nepouzivam. Jeste jsem jim dal sanci, funkce REFRESH. A kdyz nic, tak pudou z domu.
rnbw

#36 Příspěvek od rnbw »

Kvalita z Lidlu :lol:
helios

#37 Příspěvek od helios »

Lidlovky nebrať! Po relatívne použiteľných aku spred troch rokov, som nedávno kúpil zopár AA a pár kusov C. Je to hnus, velebnosti, majú nižšiu kapacitu, ako je udávaná. To by som ešte prežil, ale že sa mi za mesiac niektoré samovybijú až na nulu, to už je aj na mňa moc. To nerobili ani Vinnic akumulátory, ktoré boli dosiaľ u mňa najhoršie, pretože cca. po poldruha roku začali vytekať, a bolo jedno, či to boli NiCd, NiMh alebo alkalické...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
robo

#38 Příspěvek od robo »

Onehda jsem s IPC-1L nabijel 2ks eneloop min 1900mAh, max 2000 mAh. Nabijecka po ukoncenem nabijeni hlasila kapacitu jedne baterky 2,15 a druhe 2,30. Rezim nabijeni, proud 500mA. Po ukonceni nabijeni jsem je vzal a strcil do fotaku. Fotak zapnul a zkontroloval jestli je spravny cas a datum. Fotak jsem potom vypnul a ulozil ho na misto. Po mesici jsem potreboval udelat asi 4 makro fotky. Po zapnuti fotaku pouze 1/2 baterky. Fotak je to stary Nikon. Foti dobre a ciste, ostre. Slouzi mi dobre. Baterky jsou tak neco pres rok stare. Pouzivane pouze u toho fotaku. Ale podel nabijecky kapacitu maji. Tak kde je chyba.
Jen muj nazor. Kdyz jsem si koupil nabijecku na autobaterku, spinany zdroj, hlidala napeti a sama ukoncila nabijeni, nikdy nenabila baterku tak jako nabijecka amatersky zhotovena, s regulaci proudu v sitove casti. Nema automatiku ukonceni. Ale baterka je nabita, podle hustomeru.
Kdyz jsem nabijel tuzkove baterky v obyc nabijecce, vyhodnoceni nabijeni, automaticke ukonceni nabijeni, nabijeci proud jsem nemeril, tak mam pocit ze nabijene baterky drzeli vic nez kdyz je nabiji v IPC-1L. K baterkam asi stara nabijecka nebila tolik setrna jak ta inteligentni. Moc casto nenabijim.
hafca

#39 Příspěvek od hafca »

Kapacitu mají, ale k ní mají také velké samovybíjení. Jsou zralé na vyhození nebo s nima musíš fotit hned po sundání z nabíječky. Na delší skladování nabitých jsou lepší některé z řady Sanyo Eneloop a další s extrémně nízkým samovybíjením.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
rnbw

#40 Příspěvek od rnbw »

robo píše:Po mesici jsem potreboval udelat asi 4 makro fotky. Po zapnuti fotaku pouze 1/2 baterky.

Keby si tam dal tie z Lidlu, tak po mesiaci fotak ani nezapnes.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Jirka »

Anebo foťák trochu kecá. NiMH mají kolem 1,2V, alakalické 1,5V. Tak ukazuje nižší napětí.
Vypnul se ti po těch 4 makrofotkách?
robo

#42 Příspěvek od robo »

Baterky jsou Sanyo Eneloop. K vypnuti asi dojde ale ne hned, az po tech par fotkach. To vypnuti ale neni jiste. On ten fotak hned sam najede. Ale podle dipleje a zvuku bych rek ze se vypne. Jeste jsem zkontroloval kontakty. Jsou ok. Ve fotaku neni moznost nastaveni typu baterek. A s tema baterkama jsem byl spokojen. Protoze fotim malo, tak me samovybijeni dost zralo. Po zakoupeni eneloop baterek to bylo o necem jinem. Az ted. Pokud by baterky byli v kopru tak by nabijecka nehlasila kapacitu pres 2A. Ze by bylo neco s fotakem? I to je mozne. Zkusim baterky jeste jednou nabit. Po nabiti je lepsi je hnen vyndat a pouzit, nebo je nechat treba jeste hodinu v nabijecce, aby se "uklidnily" Jaky je idealni postup. Dik
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od jezevec »

robo píše:...Fotak jsem potom vypnul a ulozil ho na misto. Po mesici jsem potreboval udelat asi 4 makro fotky. Po zapnuti fotaku pouze 1/2 baterky...

Jen jestli ten foťák nemá malý odběr i ve vypnutém stavu. Mám Panasonic LZ7, nebo tak nějak a tam píšou, že se baterky mají vyndávat při delším nepoužívání, protože aparát ve vypnutém stavu nemá nulový odběr.
patex555

#44 Příspěvek od patex555 »

Sanyo NC-MQN04E- vraj detekcia D/V AA -250mA,AAA-120mA akumulatory eneloop 1900mAh....nameraný nabíjaci prúd 160mA.....može tu detekcia delta/ spolahlivo fungovať?
patex555

#45 Příspěvek od patex555 »

Sanyo NC-MQN04E- vraj detekcia D/V AA -250mA,AAA-120mA akumulatory eneloop 1900mAh....nameraný nabíjaci prúd 160mA.....može tu detekcia delta/ spolahlivo fungovať?
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“