BCD na bargraf
Moderátor: Moderátoři
BCD na bargraf
nemáte někdo nápad, jak elegantně vyřešit převodník BCD na sloupec diod ? potřeboval bych, aby se s každým příchozím impulsem rozsvítila další LEDKA. ale LEDek je hodně, tedy tak 20-30. Zatím nejjednodušeji jsem to udělal v pořadí
zdroj impulsu -> čítač -> DA převodník -> AD na bargraf (LM 3914) do kaskady.
no ale to mi přijde takový drbání se levou rukou na pravym uchu přes hlavu. Jo a mikroprocesor zavrhuju, neumim to a mam pocit že už se to ani nemužu naučit
Nemáte někdo nápad ?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Re: BCD na bargraf
stesti00 píše:dobre odpoledne
nemáte někdo nápad, jak elegantně vyřešit převodník BCD na sloupec diod ? potřeboval bych, aby se s každým příchozím impulsem rozsvítila další LEDKA.
....
nemá náhodou BCD 16 stavů?
Co vlastně přivádíš na vstup? Počet impulsů nebo BCD kód?
Já tohle řešil 10ti otáčkovým potenciometrem.
Měří se studna 15m hluboká plovákem.Rolna po které jezdí plovák nahoru a dolů je tak velká aby posun plováku o jeden metr znamenal otočení potenciometru o 0.66m otáčky.Potenciometr je napájený referencí 1.5V.Z běžce se odebírá napětí přímo úměrné výšce hladiny ve studni a to se zobrazuje na 3 místném displeji ještě s C520D.
Toto zařízení funguje bez poruchy cca 10let
Pohyb na potenciometr přenáším magnetickým polem přez nerez clonu.Chcráním tím potenciometr před vlhkem (v hermetickém tělese) a mechanickým poškozením.
- Přílohy
-
studně.GIF- (2.4 KiB) Staženo 189 x
Me osobne docela zaujalo kapacitni mereni vysky hladiny, dve nerezova lanka tvori elektrody, voda mezi nimi elektrolyt. Kdysi jsem to zahledl ve skole jako ulohu v nejakych snimacich, vic moc si bohuzel uz nepamatuji