Invalid partition table
Moderátor: Moderátoři
Invalid partition table
- Gringo_Joe
Disk je NTFS, a neni rozdeleny. Data vc. sytemu jsom na disku pristupna. Zda se ze obsah zustal nezmenen. Je nastaven jako primary a active.
Co jsem zjistil az ted je ze zmizeli data z druheho disku ktery je pripojen na stejny ksande. Proste data, fotky za x let celeho pribuzenstva, narozeni ditete je fuc. Ja jsem fakt vul. Ze jsem ten disk neodpojil pred tim co jsem zacal blbnout. Vzhledem k tomu ze pro obnovu je dobre mit disk minimalne o stejne velikosti jak ten havarovany, a ten nemam, nezbude mi nic jineho nez to predat kamosovy co dela pc a doufat ze se podari data zachranit. Az prijde domu druha polovicka a ja ji reknu co jsem zpusobil, tak me zabije. Ale to je tema na jinou diskuzi.
- Gringo_Joe
Akce ukoncena. Je dobre nezmatkovat a zacit dukladne premyslet. V pocitaci mam dva disky. Jeden systemovy C, druhy rozdelen na D data, fotky atd a E, kde vcelku nic moc duleziteho nemam. Kdyz jsem zjistil ze mi nenajede system a v slaxu byl obsah obou disku videt, tak jsem D radeji odpojil. Neni potreba kdyz na nem neni system. Kdyz pc najelo, vypnul jsem ho a pripojil D. Po najenti systemu se ukazali c,d,e. Coz je v poradku. Otevrel jsem D kde mam data, fotky atd. A prazdno. Zdeseni, infarkt atd. Po par minutakch uklidneni jsem zacal myslet. Mrknul jsem na velikost D, 46MB. Rikam si asi data na disku jsou ale je chybna informace o velikosti disku. Disk ma mit 40GB a volne misto neco pres par GB. Pc jsem vypnul a odpojil disk. A zacal premyslet kdo by to dal dohromady. Dalsi nahradni disk pro transfer dat z havarovaneho disku stejne nemam. Opet jsem pustil pc a zase vidim C,D,E. Hergot co je to za kravinu. PC off disk pripojen, on, stale tri jednotky. A vzpomel jsem si ze kdyz jsem ten disk pripojoval po instalaci systemu, ze system ten disk taky nevidel. Pred instalaci jsem ho radeji odpojil abych se nespletl a nenaformatoval ho. Jak systemovy tak datovy jsou stejny velikosti. I oznaceni maji pomalu stejny. Takze ovl. panely, pridat HW. Jenom spusteni teto utility, zajisti ze se system probere a zacne hledat a najde disk . Pote jsete poprehazet pismenka disku. A hotovo. S diskem jinak problemy nejsou. To vznikne tehdy, kdyz se pusti pc bez toho disku. Po opetovnem pripojeni disku a startu systemu je potreba spustit pridat HW. Jinak system disk neuvidi. Uff Dekuji zucastnenym za pomoc, hlavne za typ od Maskota.
Zrevidovano a upraveno. Ted to ma hlavu i patu. Snad.