Invalid partition table

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Invalid partition table

#1 Příspěvek od robo »

Pri experimentovani se slaxem jsem omylem smazal i skyty oddil na disku. Po spusteni pc se ukazala hlaska Neplatna tabulka oddilu. Zkusil jsem v konzole pro zotaveni prikaz FIXMBR a FIXBOOT. Po opetovnem restartu dalsi hlaska INVALID PARTITION TABLE. A skoncil jsem. Ja trubka. Je jeste nejaka sance spustit disk se systemem WinXP. Dekuji
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ked si ho iba zmazal, tak si ho mal (c)fdiskom znovu vytvorit. To mozes aj skusit, pripadne na to pouzit Testdisk.
Gringo_Joe

#3 Příspěvek od Gringo_Joe »

co to je za komp, resp. co bylo na te skryte partici?
samozrejmne, kdyz disk cely zformatujes, tak by mel byt dale pouzitelny, otazkou je, jestli tam mas nejaka dulezita data a jestli pak nainstalujes znovu widle..
Zkousel jsi ten disk rozjet jinde? Neda se na tu partici pristoupit?
robo

#4 Příspěvek od robo »

Mam tam windows xp. Nechci disk formatovat a instalovat system. Rad bych ten system rozjel, obnovil partition table. Co jsem smazal nevim. bylo skryte a ja jsem si myslel ze to patri k pametove karte kterou jsem mel pripojenou. V c kde je system jsem v ten okamzik nebyl. Ted pisu z linuxu-slax. Na disk se pres slax dostanu. Jde to opravit bez instalovani systemu? jsem s toho na prasky a prisaham ze uz to vickrat neudelam.
renda15

#5 Příspěvek od renda15 »

Přísahat můžeš na co chceš, ale obávám se, že tě kompletní instalace nemine. Obnovit tabulku je podle mě téměř neřešitelné, i když by měla mít snad kopii, možná se ozve nějaký systémový programátor.
Andrea

#6 Příspěvek od Andrea »

Je to řešitelné, je potřeba tu partition najít na disku a její umístění zapsat do partition tabulky. Jak se to dělá pod linuxem netuším, ale pod DOSem to uměly Norton Utilities.
Maskot

#7 Příspěvek od Maskot »

Vyzkousej Partition Table Doctor.
robo

#8 Příspěvek od robo »

Pc mam pusteny pres Hiren's BootCD 11. Ale nejde mi Partition Table Doctor spustit. Chce to spustit pod adminem uctem. Coz jaksi ted nejde. Soucasti je iso ze ktereho by melo jit vytvorit bootovaci disketu. zas me chybi podpora softu na iso. Je jeste najaka moznost. Testdiskem by to mohlo jit. Tento soft je ale tak slozity, ze si sam na to netroufnu. Kdysi jsem s tim neco obnovoval, na netu jsem nasel cesky navod. Ale to uz je davno a ted ho nemohu najit.
Disk je NTFS, a neni rozdeleny. Data vc. sytemu jsom na disku pristupna. Zda se ze obsah zustal nezmenen. Je nastaven jako primary a active.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ked su data pristupne, tak je tabulka particii vporiadku.
robo

#10 Příspěvek od robo »

Tak jsem to rozjel. Pomoci Partition Table Doctor. Pri spusteni zahlasil chybu ve sposteci casti. Dal jsem opravit a pred ukoncenim programu save. A pocitac se rozjel.
Co jsem zjistil az ted je ze zmizeli data z druheho disku ktery je pripojen na stejny ksande. Proste data, fotky za x let celeho pribuzenstva, narozeni ditete je fuc. Ja jsem fakt vul. Ze jsem ten disk neodpojil pred tim co jsem zacal blbnout. Vzhledem k tomu ze pro obnovu je dobre mit disk minimalne o stejne velikosti jak ten havarovany, a ten nemam, nezbude mi nic jineho nez to predat kamosovy co dela pc a doufat ze se podari data zachranit. Az prijde domu druha polovicka a ja ji reknu co jsem zpusobil, tak me zabije. Ale to je tema na jinou diskuzi.
Gringo_Joe

#11 Příspěvek od Gringo_Joe »

njn, dalsi clovek, co uz odted bude poctive zalohovat..
robo

#12 Příspěvek od robo »

Takze :aplause:

Akce ukoncena. Je dobre nezmatkovat a zacit dukladne premyslet. V pocitaci mam dva disky. Jeden systemovy C, druhy rozdelen na D data, fotky atd a E, kde vcelku nic moc duleziteho nemam. Kdyz jsem zjistil ze mi nenajede system a v slaxu byl obsah obou disku videt, tak jsem D radeji odpojil. Neni potreba kdyz na nem neni system. Kdyz pc najelo, vypnul jsem ho a pripojil D. Po najenti systemu se ukazali c,d,e. Coz je v poradku. Otevrel jsem D kde mam data, fotky atd. A prazdno. Zdeseni, infarkt atd. Po par minutakch uklidneni jsem zacal myslet. Mrknul jsem na velikost D, 46MB. Rikam si asi data na disku jsou ale je chybna informace o velikosti disku. Disk ma mit 40GB a volne misto neco pres par GB. Pc jsem vypnul a odpojil disk. A zacal premyslet kdo by to dal dohromady. Dalsi nahradni disk pro transfer dat z havarovaneho disku stejne nemam. Opet jsem pustil pc a zase vidim C,D,E. Hergot co je to za kravinu. PC off disk pripojen, on, stale tri jednotky. A vzpomel jsem si ze kdyz jsem ten disk pripojoval po instalaci systemu, ze system ten disk taky nevidel. Pred instalaci jsem ho radeji odpojil abych se nespletl a nenaformatoval ho. Jak systemovy tak datovy jsou stejny velikosti. I oznaceni maji pomalu stejny. Takze ovl. panely, pridat HW. Jenom spusteni teto utility, zajisti ze se system probere a zacne hledat a najde disk . Pote jsete poprehazet pismenka disku. A hotovo. S diskem jinak problemy nejsou. To vznikne tehdy, kdyz se pusti pc bez toho disku. Po opetovnem pripojeni disku a startu systemu je potreba spustit pridat HW. Jinak system disk neuvidi. Uff Dekuji zucastnenym za pomoc, hlavne za typ od Maskota.

Zrevidovano a upraveno. Ted to ma hlavu i patu. Snad.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“