Co je s rádiem?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
varok

Co je s rádiem?

#1 Příspěvek od varok »

Dobrý den, nevím, jestli píšu do správného tématu, ale snad ano.
Mám na opravu od známého rádiomagnetofon s CD přehrávačem. Má urvanou vysouvací anténu, tu dám novou. Problém je v tom, že když se zapne rádio, tak chvíli hraje a po chvili samo přestane hrát. Někdy pomůže, když do něho bouchnu rukou, někdy nepomůže ani to. Nevíte prosím někdo, co s tím je? nějaké studeňáky, nebo něco horšího? Předem děkuji za rady. Je to nějaké neznačkové rádio Elta.
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Nejspíš bude asi pokazené :cry:
Honza - kokúň
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Když po otřesu hraje, jdi po studeňákách. A rozhýbej a vyčisti přepínače.
Obvykle pak další součástky zůstanou na svých místech.
varok

#4 Příspěvek od varok »

Že je pokažené vím taky. :evil:
Hill: takže. Když zapnu na rádio, tak chvíli hraje. Po nějaké době přestane hrát, jakobych ho vypl. Potom do něho bouchnu a zase hraje. Po nějaké době přestane hrát a pořád dokola. Přepínače tam jsou takové ty šoupátka, tak nevím, jestli s nimi půjde něco udělat. Zkusím se zaměřit hlavně na ty studeňáky. je to asi jako všechna elektronika dnes Made in Thaiwan, tam jsou studeňáky běžné. Moc děkuji za rady.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Ked to niekomu spadlo (antena sa tiez neurve sama od seba), tak to niektore spajkovane spoje nevydrzali. Prepinace sa vacsinou daju rozobrat a vycistit, ale pri takomto probleme by som ich nepodozrieval.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kaca »

Dalo by se to zjistit taky asi měřením když to přestane hrát jako když se to vypne tak možná napájení ?
BIPOLAR

#7 Příspěvek od BIPOLAR »

Aby to tak ještě nebylo síťovou šňůrou (osmičkou) :D .
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
PCmaniac99

#8 Příspěvek od PCmaniac99 »

:roll: nic neměř, kontaktolem prostrikej a pohejbej s přepínačema, vem do ruky pájku a propájej klidně celou dps a vubec vsechno kde je cín...
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

Zdarec, Dneska je AM/FM rádio otázkou jednoho švába, maximálně dvou.
napřed si ujasni, zda Ti to chcípne komplet, nebo jestli Ti blbne tunerová část. To znamená, že repro Ti slabě šumí a rádio nehraje. Z praxe vím, že největší slabinou tady u těch "vajíček" jsou ty šílený přepínače. Pokud máš podezření, že někomu spadlo na zem, hledej prasklý plošňák.
Samozřejmostí je jít po studených spojích.
Burajko

#10 Příspěvek od Burajko »

Ja by som aj znameho hnal...
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
mkat

#11 Příspěvek od mkat »

V prvom rade skus kontoxom prestriekat vsetky supatkove prepinace.Potom skus preletovat tie spoje co su na prepinacoch myslim ako ukostrene,vela krat to robia tak ze kostru tahaju cez obal prepinacov.Ale aj tak si myslim ze su poopalovane kontakty v prepinacoch.
Ved tam nemôže byť veľká chyba,včera to ešte perfektne fungovalo!!
varok

#12 Příspěvek od varok »

Tak asi opravené. Vyčistil jsem všechny přepínače. Tím to nebylo, i když byly všechny za...é jak nevím co. Plošný spoj byl samý studeňák už od oka. To co jsem viděl uvnitř, no hnus. Drátky připájené na přepínače apod. to jsem ještě neviděl. Jakoby to někdo pájel hřebíkem nahřátým svíčkou, nebo co. Už na první pohled bylo vidět, že to není pořádně prohřáté. na některých spojích nebyl cín vůbec rozteklý, jak to má být, ale jen taková kulička. I na těch přepínačích to tak bylo. Tak jsem to všechno odsál a znovu pořádně propájel. Zatím to hraje, zkoušel jsem to mít celý den zapnuté a hraje to.
Co dnes ty žluté šikmooké k..y prodávají, to je hnus. Někdy mají dobré nápady, jak některé výrobky vypadají, různé budíky, rádia apod. Jak je to ale hnusně zpracované. :evil:
dal mi to na opravu jeden chlápek, s kterým jsem pracoval v jedné firmě. Pak jsem odešel a pracoval jinde. Teď krátce pracuji v nové firmě a on tam taky dělá. Jestli mu to spadlo na zem nevím.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Lukas-Peca »

varok píše:Co dnes ty žluté šikmooké k..y prodávají, to je hnus.

Nikdo tě nenutí to kupovat.
dj_Paul

#14 Příspěvek od dj_Paul »

ty žluté k...vy někdy prodávaly něco jiného?
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Elta je nejaka lacna smejdova znacka snad v Rakusku alebo v Nemecku, tak sa nedivim, ze predavaju takyto hnoj. Ale bud rad, ze tam bola takato trivialna zavada.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“