vždycky když mi lidé vypráví s jiskrou v oku jaká je to fantazie indukční vařič a já jim říkám nj jenže sporák si nekupujete na dva roky to není jako mobil který technologicky zastará . Technologie plotýnky ať už normální , nebo sklokeramické je vyzkoušená a lehce opravitelná, když pominu takové ty dotykové nesmysly. V raketoplánech jsou použity spínače z padesátých let proč asi.
Ono to ani tak není o těch elektronických vymoženostech, ale o přístupu výrobců. Dnes není v zájmu výrobce vyprodukovat např. varnou desku, na které "budou vařit ještě vaše vnoučata". Největší snahou je stlačit cenu přístroje co nejníže a životnost spočítat na dobu záruky. Tomu odpovídá dimenzování, materiály, ... Ani ty mechanické vypínače nejsou co bývaly. Vždyť není problém udělat blbuvzdorný, správně dimenzovaný výrobek, ale proč? (z pohledu výrobce)
Tady jde o něco jiného . Jde o vybrakování značek . Prostě když jsi vyklopil dříve prachy za BOSCH , měl jsi kvalitu . Kdyby dnes značili švejžou , tak mi to nevadí , když na to natisknou BOSCH , tak to je to co mi vadí . Z evropských značek tak zůstala pro mne známá snad jenom Miele a milé překvapení Narex , ale co je jako jméno zárukou ? Nyní nemám na mysli věci pro zaměstnance drahé a neběžné .
nejhorší na věci je to , že často rozdíl mezi značkou a neznačkou je jen ten potisk a v lepším případě mírně jiný vzhled, to co se tady stalo udělali obchodníci , kteří vtipně využili lidskou touhu po velmi výhodné koupi. otázka je kde to má hranice. To že jsem u asijských kazeťáků viděl místo ložiska nebo alespoň futýrka, jen díru v plastu mi říká, že ještě nejsme s inovacemi úplně na dně
Vždyť si to porovnej, 4 plotna indukce stojí od renomovaného výrobce min. 10tis. bez časovače a možná i boosteru.
Za to koupíš 4 programovatelné indukční dvouvařiče, s časovačem, nastavením výkonu, nebo teploty, dnes i s programem pro 6 jídel.
Tu kombinovanou ind.-klasika má bohužel na potvoru dvakrát a jedna má funkční sklo, tak to chce dát do hromady, ale jinak má 50 různých Mora a asi 10 Fagor.
zdravim vas. Mame doma taky tuto desku a mame problem, ze zacala spatne reagovat na hrnce. Nemate nekdo poneti cim by to mohlo byt? Vsiml jsem si ocouzeneho odporu na velke desce dole jak jsou pripojeny hlavni vodice k indukci. Na prave strane od techto tlustych vodicu je konektor s pripojenou fazi a hned vedle je ten odpor, a cele to misto je ocouzene cerne, na co to muze mit vliv?