Svět evropských dotací
Moderátor: Moderátoři
Něco podobného jsem viděl když jsem žil v Bavorsku - jednotliví zemědělci se sdružují ve společenství výrobců, které za ně potom jedná příkladně s mlékárnou. A nepotřebují k tomu mít společné polnosti a kombajny..
A proto si myslím, že taková společenství zemědělců můžou odolávat tlaku nadnárodních obchodních gigantů mnohem lépe než jednotlivec se dvěma, pěti kravkami. Ostatně oni to dělají také..
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to má fungovat, muselo by to vypadat jako firma sro, nebo podobně kterou by spravovali majitelé majetku přímo, aby měli vztah k těm věcem a nemovitostem. Pak možná...
A to není jen v zemědělských družstvech. Když se měly privatizovat naše domy, tak bylo založeno velké družstvo. Na schůzích se všechno monotónně odhlasovalo, každý se cítil velmi vzdálen od možnosti něco ovlivnit. Nakonec ale domy koupila většinou malá družstva, třeba naše má jen jeden dům o 15 bytech. A to je hned vidět jiný zájem o společné věci. Každý cítí krátkou vzdálenost mezi tím jak si družstvo stojí a vlastní kapsou.
toto skôr k téme ?kapitalizmus?. Chcel upozorniť, že nasledujúce "riešenie" bolo navrhnuté už dávno. Neberte to ako nejaký vynález futbalistu. Toto riešenie som čítal ohľadom bankových poplatkov, že okamžite po výplate všetko vybrať, a tým donútiť banky k tomu, aby dali nulové poplatky za vedenie účtu, plus by adekvátne museli zvýšiť úroky, aby inšpirovali ľudí vkladať peniaze do bánk.
Za seba musím povedať, že sa k ničomu takému zatiaľ nechystám, mať virtuálne peniaze je strašne výhodné, nemusím sa báť okradnutia(aj keď je paradoxné, že človek sa bojí prepadnutia a ukradnutia 100e, ale nebojí inflačného likvidovania svojich tažko našetrených financií). Ďalej internetové nakupovanie mi vyhovuje, nemusím stáť v rade, kuriér mi prinesie veci domov atď.
Jednoznačne ale považujem dané "riešenie(správanie)" ako jeden z bojov proti bankovému systému, ktorý môže viesť každý jeden z nás.
a teraz k tomu čo ste napísal. V príspevku kde dávam odkaz na HN, je napísané, že práve vybratie peňazí z bánk by ich prinútilo zmeniť svoje služby a správanie k nám zákazníkom. A Vy mi o pár riadkov nižšie napíšete, že ich nemusím využívať, ak sa mi nepáči. Nevidíte tam náhodou TO ISTÉ? Moja otázka znie, načo mi píšete niečo, čo som sám napísal?
A taktiež by ste sa mohol zamyslieť, či Vám príjde adekvátne dávať finančným inštitúciam možnosť pracovať s vašimi peniazmi, a za odmenu dostanete úrok 0.05 percenta a ešte Vám dovolia im zaplatiť 50 CZK za vedenie účtu?
Plus keď to tie finančné inštitúcie pokašlú, to znamená.. REÁLNE Vaše peniaze prestávkujú v pochybných kšeftoch(investovanie do GR dlhopisov napríklad), tak ešte sa z Vašich daní im zaplatí ich strata.
Pretože mne jednoznačne vadí, že moje peniaze niekomu robia 10% zisk ročne v dlhopisoch(dlhopisy PIGS), a ja dostanem 1 percento ročne. A ako bonus si doplatím krachujúcim bankám, ktoré takto postupovali.
a teraz ten paradox ktorý som spomínal, vadí mi to, viem fungujúce riešenie(ktoré by síce muselo spraviť aspoň 500 000 ľudí na SVK) a napriek tomu s tým nič nespravím, tak isto ako v podstate všetci. Lebo sme lenivý.
s pozdravom, lenivý i
PS.: obávám se, že se vám nepovede ani jedno.
iginoiii píše: toto skôr k téme ?kapitalizmus?. Chcel upozorniť, že nasledujúce "riešenie" bolo navrhnuté už dávno. Neberte to ako nejaký vynález futbalistu. Toto riešenie som čítal ohľadom bankových poplatkov, že okamžite po výplate všetko vybrať, a tým donútiť banky k tomu, aby dali nulové poplatky za vedenie účtu, plus by adekvátne museli zvýšiť úroky, aby inšpirovali ľudí vkladať peniaze do bánk.
ps:obávam sa že máte pravdu