Urob si sam 1985
Moderátor: Moderátoři
Urob si sam 1985
ale je to fakt děsně slavnostní obřad na tom serveru
na tu elektrárnu jsem koukal, vypadá sice propracovaně, jen si myslím, že stavět tak malý stroj trochu neodpovídá pracnosti, co se týče výkonu při zdvojnásobení průměru by pracnost i cena vzrostly nepodstatně, ale energie by bylo o dost víc...
Permanentní magnety co jsou použity v TCD jsou taky dneska velmi překonané, byly by dobré neodymové magnety i když za nějaký (výraznější) peníz, ten nárůst účinnosti je propastný...
Uvažéval jsem o magnetech co jsou v HDD nevím co jsou zač ale sílu to má jak blázen. taky zvažuji normální alternátor. Průměr chci samozdřejmě zvednou a zvažuji 3 listy. Spíš mi šlo o princip natáčení a profil listuCrifodo píše:Soubor 51 a 52 jsem zkusil stáhnout a jsou OK (vždy z prvního odkazu)
ale je to fakt děsně slavnostní obřad na tom serveru![]()
na tu elektrárnu jsem koukal, vypadá sice propracovaně, jen si myslím, že stavět tak malý stroj trochu neodpovídá pracnosti, co se týče výkonu při zdvojnásobení průměru by pracnost i cena vzrostly nepodstatně, ale energie by bylo o dost víc...
Permanentní magnety co jsou použity v TCD jsou taky dneska velmi překonané, byly by dobré neodymové magnety i když za nějaký (výraznější) peníz, ten nárůst účinnosti je propastný...