Úprava Studiosolo 130 a 132
Moderátor: Moderátoři
Úprava Studiosolo 130 a 132
Na repromanii mi poradili přemostit předzesilovač a vyvést si vstup rovnou na koncák.
Ještě mě napadlo, jestli třeba nejde nějak před vstupem upravit linkový vstup a snížit jeho úroveň. Když jsem se díval na schéma mixážního pultu (soundcraft Em8), tak je mikrofonní i linkový vstup zapojen do předzesilovače. akorát linkový je ještě něčím oddělen. je to blokové schéma, takže je tam jen obdélník a v něm -15 db. Ale jaká součástka sníží citlivost o 15 decibelů nevím...a nikde jsem nic konkrétního nenašel..
Moc děkuju za případné rady.
Každopádně bych byl rád, kdyby se zachoval i vstup na nástroj.
BOBOBO píše:Nevím , sendyxi , ale při 100 a více dB okolního "hluku"na odposlechu těžko něco poznat . Jinak takovou součástkou bývá potenciometr .
Ono to zkreslení samo o sobě třeba půjde překousnout, ale díky nárustu vyšších harmonických se to bude vazbit s každým mikrofonem ve všech směrech, tak to stejně bude k ničemu.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
A jako hlavní zesilovače - to v žádném případě. Mívají problémy se zakmitáváním kousek nad 20kHz takže ti najednou v klidu shoří výšky na bednách... Je to zkrátka hnůj!
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Hill
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Já už je naštěstí hezkou řádku let nepoužívám
Měl jsem v aparátu svého času 4 kusy studiosola 130 a mixpult AZLko a prakticky nebyla chvíle kdy by všechno fungovalo na 100%. Furt nějaké stuďáky, elyty, oxidující kontakty těch nesmyslných modulků... a ještě k tomu všemu mizernej zvuk. Výškáč jsem si tím spálil dvakrát a pak jsem musel obstarat normální zesilovač kterej šlape dodnes bez jediné opravy...
No a bývaly k nim připojený 8-ohmový ARMka, každej zesák budil jednu bednu klasicky z výstupu pro 8ohm. Jaký Buocheroťáky máš na mysli?
... Vyřazovat ochrany je v praktickým životě sebevražda, to bych přišel ještě i o basáky
www.sigmaphon.cz