Zákazník je občas....

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mety

#16 Příspěvek od mety »

Z časti maš pravdu , ale ak robiš niečo pre zákazníka tak vtedy to je horšie.
Živím sa montážou sat. prijímačov.
Občas si kúpi sat.prijímač nejaká stará ženska , ktorá videla tento prístroj maximálne na reklamnom letaku .
Samozrejme jej vysvetlím princíp činnosti a poviem jej že k prijímaču ma pribalený návod na použitie .
No niekedy radšej bude telefónovať kôli nejakej blbosti čo stlačila na ovladači aj par krát do dňa.
Odbehnem niekde bez telefonu a už mam 6 hovory zmeškane od pani zákazničky , ktorej sa lení aspoň pozrieť do návodu na použite.
Pokial je to v mojej blízkosti , tak je to v pohode , ale ak býva pár km odomňa a ja pre každu somarinu palim svoj benzin ......
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

Co teprve, když si pořídí na splátky podobnou techniku Koloman s Mercedes a jejich 6 potomky... znám jednoho chudáka, který smluvně montoval pro jeden obchodní řetězec, ten byl zahlcen telefonáty typu "pánko, včééra to šlo, jak ste byl u nás, potom sme to vypnuli o pulnoci, a teď mi Mercedes vola, je sama z dzetmi dóoma, že su Beverlihils a jí nehrááje óbraz páánko hnedka přijeďte nebo vám to vrátím je to póoořááád pokááážééénééé".
mi-ro

#18 Příspěvek od mi-ro »

Tady je řešení, viděl jsem dálkový ovladač "pro seniory" měl 5 velkých tlačítek, vypínač, hlasitost +-, programy Up -Down. Dal se lehce "naučit" pložením proti origo ovladači a prý si to pamatoval i při výměně baterií. Stál kolem 270,-
..to bude jen ňákej odpůrek
kbulda

#19 Příspěvek od kbulda »

Hoď sem typ a kde se to dá koupit.
breta1

#20 Příspěvek od breta1 »

Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Oldradio »

Ted ovladač je hezkej, to by mohlo pomoci spousta lidem.
I s profíky je někdy potíž. V dobách, když jsem ještě servisoval HP tiskárny, tak volala jedna poměrně významná banka, že si koupili nový model, nástupce předchozího, který používali a že jim to po třech hodinách přestalo fungovat, prostě nedělá to vůbec nic. Tak jsem tam okamžitě jel, kolem tiskárny běhali IT, elektrikáři zkoušeli, jestli je v zásuvce napětí.
Nakonec byla chyba ta, že nový model se od toho starého lišil taky tím, že síťový vypínač se přesunul zezadu na levý bok (6P proti 2100) a někdo k tomu boku přirazil balík papíru a tím ten vypínač vypnul. Do návodu se samozřejmě nikomu dívat nechtělo a odsunout ten balík nikoho nenapadlo.
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Jen takové dvě maličkosti . Mám máti 85tiletou . Kupili jsme ji před 5ti lety ten mobil , co má formu klasického pevného . Sepsal jsem ji manuál na zjištění zmeškaného hovoru i přečtení zprávy . Ale není možná . Ačkoli luští křížovky i sudoku , tak tento systém nepochopí . Tak si myslím , že není schopna překonat stav , že má komunikovat se strojem . Vzpomínám si sám , přičítám to i pozdním začátkům , že jsem dlouho neregistroval na poči spodní lištu .
No a co se týče návodů , tak jsem dobrý UŽIVATELSKÝ NÁVOD neměl v ruce dost let . Když vypustím návody , nejspíše strojově přeložené , které nedávají smysl vůbec , tak ta druhá skupina předpokládá nějakou zkušenost v oboru , v jeho logice myšlení . Inu na náklady na dobrého překladatele a zkoušku , zda se dá nazvat návod návodem , s laikem v oboru už není .
pida_m

#23 Příspěvek od pida_m »

U SONYho to vyřešili už před 10-ti lety...
Dlkové ovládání RM-816.
Je v takovém futrále, ve kterém se dá otočit. Z jedné strany je to pro chlapy a z druhé pro ženy - tedy minimální počet tlačítek.
Tím se nijak nechci dotkout holek zde na foru, ty jsou vyjímka.
píďa
jakubrosler

#24 Příspěvek od jakubrosler »

Už teď je ten link nefunkční.
keemo

#25 Příspěvek od keemo »

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“