Jaky DIGI fotak
Moderátor: Moderátoři
Z popisu :
Nepretržité snímanie
¹ V podmienkach, keď sa neaktivuje blesk.
² V závislosti od rýchlosti, kapacity a nastavenia kompresie pamäťovej karty.
Dĺžka filmu
¹ Pamäťové karty s nasledovnou rýchlostnou triedou sa vyžadujú pre maximálnu dobu záznamu: 1280 x 720, 30 záberov/s - rýchlostná trieda 4 a vyššie. 1920 x 1080, 30 záberov/s - rýchlostná trieda 6.
² V závislosti od rýchlosti, kapacity a nastavenia kompresie pamäťovej karty.
Čo ma prekvapilo u pixmánie, že odkupujú použité, opotrebované prístroje - asi nejaký chyták.
Vzal som túto
Ale asi som vziať túto
canon sx130IS
S kartou 4 GB panasonic gold trieda 10 je čas medzi foteniami cca. 2 sekundy, pri sekvenčnom fotení uvádzaných cca. 0,8 sekundy. Výnikajúci je stereo záznam zvuku.
Test akumulátorov :
Použil som eneloopky priamo z balenia prednabité na 1,32 voltu :
po 36 snímkoch, niekoľko krát použitý blesk a jednom krátkom videu stav 1.24 voltu
Po ďalších 27 snímkoch dvoch krátkych videach a blikaní vybitia foťák vypol, stav akumulátorov 1,16 voltu.
Po opätovnom vložení tri rýchle fotky a vypne.
Po 11 hodinách nabíjania akumulatory len mierne zohriate asi ako samotná nabíjačka. Napätie na článku po nabití cca. 1,45 voltu. Viackrát použitý blesk, niekoľko minutových videonahrávok a cca. 160 fotiek. Foťák vypol pri napätí článku 1,2 voltu. Voliteľná funkcia úspora energie - automatické vypnutie. Ešte nejakých 10 fotiek sa dá, potom už nie, na konci na jednom článku 1,16 voltu a na druhom 1,04 voltu.
Na trhu sú už aj ENELOOP 2500 mAh.
Peripetie pri objednávke :
Objednal som tovar s tým, že si ho vyzdvihnem v bratislavskom vydajnom sklade. Prekvapilo ma, že po objednaní nechodil potvrdzovací mail a opakovane nie a nie sa dovolať. Tak mi to nedalo a napísal som im, prišla mi odpoveď, že už je v sklade 4 dni a ak tovar nevyzdvihnem, odošlú ho späť
Výborná stránka aj pre začiatočníkov :
Pohral som sa s "nočným" fotografovaním v meste aj mimo mesta :
ISO : 1600
F3.4
15 sekúnd
Farebné nočné videnie
- Přílohy
-
na okraji mesta.JPG- (32.08 KiB) Staženo 145 x
-
1 sekunda.JPG- (62.72 KiB) Staženo 152 x
-
15 sekúnd.JPG- (74.02 KiB) Staženo 160 x
- xxxEDISONxxx
- Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...
Kód: Vybrat vše
http://www.alza.cz/nikon-coolpix-p7000-d199460.htmKód: Vybrat vše
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/canon-powershot-g12a vzhledem k tomu že se chystám na cestu opatřím si Nikon FM2 protože tam kam se chystám nebude civilizace. Budu používat tohle. Mám ověřené že to fotí od -30°C do +70°C možná by vydržel i větší zimu ale tu už bych nevidržel já. A film by se rozlámal. nevadí mu ani vlhkost fotoli sme s ním při 100% vlhkosti ve 38°C a s přehledem já D100 ani nevytahoval. Akorád to chce mejdlíčkem namidlit filtr aby se nemlžil a je to v suchu.
Pokud si vybírám fotoaparát trvám na pořádném hledáčku a li-on nebo li-pol článcích nikon D100 udělá na nabití gripu s přehledem 3000 fotek a pak je preventyvně nabijím. V blesku mám baterie SANYO NIMH 2700 a ještě se mi na focení nestalo abych musel měnit baterky. Baterky je však před použitím nutné dobít protože za 2 měsíce jsou částečně vybité.
Jinak pozoruju že čim větší CF karta tím na ní fotoaparát pomaleji zapisuje.
xxxEDISONxxx píše:...
Mám ověřené že to fotí od -30°C do +70°C možná by vydržel i větší zimu ale tu už bych nevidržel já. A film by se rozlámal. nevadí mu ani vlhkost fotoli sme s ním při 100% vlhkosti ve 38°C a s přehledem já D100 ani nevytahoval. Akorád to chce mejdlíčkem namidlit filtr aby se nemlžil a je to v suchu.
Pokud si vybírám fotoaparát trvám na pořádném hledáčku a li-on nebo li-pol článcích nikon D100 udělá na nabití gripu s přehledem 3000 fotek a pak je preventyvně nabijím. V blesku mám baterie SANIO NIMH 2700 a ještě se mi na focení nestalo abych musel měnit baterky. Baterky je však před použitím nutné dobít protože za 2 měsíce jsou částečně vybité.
Kurnik když už odmítáš naučit se česky, tak aspoň nekurvi ty cizí názvy - jinak tě ze SANYO přijdou ukamenovat, ty Edizóne...
A kutilmile - nelituju tě