Jaky DIGI fotak

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
helios

#61 Příspěvek od helios »

Najprv si zisti, akou rýchlosťou ti foťák spracováva a ukladá fotky, aby si zbytočne nekúpil kartu, ktorej rýchlosť nevyužiješ...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
bastliar

#62 Příspěvek od bastliar »

Foťák ešte len kupujem a majú samotný foťák alebo kombináciu s doplnkami. Predpokladám, že karta je optimalizovaná pre foťák sx130, ale možno nie na rýchle fotky.

Z popisu :

Nepretržité snímanie
¹ V podmienkach, keď sa neaktivuje blesk.
² V závislosti od rýchlosti, kapacity a nastavenia kompresie pamäťovej karty.

Dĺžka filmu
¹ Pamäťové karty s nasledovnou rýchlostnou triedou sa vyžadujú pre maximálnu dobu záznamu: 1280 x 720, 30 záberov/s - rýchlostná trieda 4 a vyššie. 1920 x 1080, 30 záberov/s - rýchlostná trieda 6.
² V závislosti od rýchlosti, kapacity a nastavenia kompresie pamäťovej karty.
helios

#63 Příspěvek od helios »

V tech. údajoch vôbec neudávajú rýchlosť prenosu dát z foťáku na kartu. Ak nebudeš vyslovene fotiť sériové snímky v max. rozlíšení, mala by stačiť aj tá karta ponúkaná v sete. Najlepšie by bolo požičať si ho, zmerať a až potom sa rozhodnúť, akú kartu.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
hafca

#64 Příspěvek od hafca »

Rychlou kartou se nedá nic zkazit. Pořád lepší rychlá a nevyužitá na 100% než pomalá se všemi omezeními které z té pomalosti vyplývají.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
bastliar

#65 Příspěvek od bastliar »

SanDisk ponúka 4 GB trieda 6 rýchlosť zápis/čítanie 20 MB/s za 19 Eur
Panasonic 4 GB trieda 10 prenosová rýchlosť 22MB/s za 22 Eur
hafca

#66 Příspěvek od hafca »

Raděj bych si připlatil za tu rychlejší. Bude mít i rychlejší čtení, až to z ní budeš tahat do PC.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
bastliar

#67 Příspěvek od bastliar »

Ktorá z týchto dvoch internetových firiem je serioznejšia :
PIXmania.com
alza.sk
rnbw

#68 Příspěvek od rnbw »

Urcite Alza.
Pixmania je nejaka francuzska (ci aka) firma, vsetko sa riesi postou a reklamacia je problem.
bastliar

#69 Příspěvek od bastliar »

Dík, tiež som pozeral, nemajú poriadny kontakt, tak som práve urobil nákup na alza aj preto, že majú vyšie uvedenú kartu panasonic. Objednal som aj nabíjačku sanyo eneloop ( baterky prednabité solárnou energiou :) ). Až teraz som si všimol, že u eneloop trvá nabitie 10 hodín zatiaľ čo u GP Recyko+ 2 až 4 hodiny :? ale predpokladám, že sanyo nabíjačka a najmä aku budú kvalitnejšie.
Čo ma prekvapilo u pixmánie, že odkupujú použité, opotrebované prístroje - asi nejaký chyták.

Vzal som túto
:arrow: http://www.alza.sk/nabijecka-baterii-sa ... 102375.htm
Ale asi som vziať túto
:arrow: http://www.alza.sk/univerzalni-nabijeck ... d72559.htm
:!: Snáď by som ešte stihol pozmeniť objednávku.
:arrow: http://i976.photobucket.com/albums/ae24 ... Plot18.jpg
rnbw

#70 Příspěvek od rnbw »

Tie druhe nie su eneloop.
bastliar

canon sx130IS

#71 Příspěvek od bastliar »

Prvé dojmy s kanónom SX130IS, fotky a video mňam, až na línie od svetelných zdrojov pri snímaní videa za šera a to som dúfal v nočné snímanie ohnostrojov. Zoomovanie príjemné. Ale nebudem predbiehať.
S kartou 4 GB panasonic gold trieda 10 je čas medzi foteniami cca. 2 sekundy, pri sekvenčnom fotení uvádzaných cca. 0,8 sekundy. Výnikajúci je stereo záznam zvuku.

Test akumulátorov :
Použil som eneloopky priamo z balenia prednabité na 1,32 voltu :
po 36 snímkoch, niekoľko krát použitý blesk a jednom krátkom videu stav 1.24 voltu
Po ďalších 27 snímkoch dvoch krátkych videach a blikaní vybitia foťák vypol, stav akumulátorov 1,16 voltu.
Po opätovnom vložení tri rýchle fotky a vypne.
Po 11 hodinách nabíjania akumulatory len mierne zohriate asi ako samotná nabíjačka. Napätie na článku po nabití cca. 1,45 voltu. Viackrát použitý blesk, niekoľko minutových videonahrávok a cca. 160 fotiek. Foťák vypol pri napätí článku 1,2 voltu. Voliteľná funkcia úspora energie - automatické vypnutie. Ešte nejakých 10 fotiek sa dá, potom už nie, na konci na jednom článku 1,16 voltu a na druhom 1,04 voltu.
Na trhu sú už aj ENELOOP 2500 mAh.

Peripetie pri objednávke :
Objednal som tovar s tým, že si ho vyzdvihnem v bratislavskom vydajnom sklade. Prekvapilo ma, že po objednaní nechodil potvrdzovací mail a opakovane nie a nie sa dovolať. Tak mi to nedalo a napísal som im, prišla mi odpoveď, že už je v sklade 4 dni a ak tovar nevyzdvihnem, odošlú ho späť 8O tak mi láskavo predlžili dobu uskladnenia o ďalšie dva dni :roll:

Výborná stránka aj pre začiatočníkov :
:prst: http://www.digi-foto.sk/ :arrow: http://www.digi-foto.sk/

Pohral som sa s "nočným" fotografovaním v meste aj mimo mesta :
ISO : 1600
F3.4
15 sekúnd
Farebné nočné videnie :)
Přílohy
na okraji mesta.JPG
(32.08 KiB) Staženo 145 x
1 sekunda.JPG
(62.72 KiB) Staženo 152 x
15 sekúnd.JPG
(74.02 KiB) Staženo 160 x
txx

#72 Příspěvek od txx »

co třeba tohle šumítko ;-) KODAK EASYSHARE Z981
bastliar

#73 Příspěvek od bastliar »

:?: Mohol by mi prosím niekto objasniť prepojenie hardweru a softveru a ich vplyv na určenie veľkosťi rozlíšenia videa u napr. 12 MPx foťáku. Ďakujem.
xxxEDISONxxx
Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...

#74 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

Mám Koniku Minoltu Dimage D600 cena 10000 je dost stará a pořát výborně funguje nikdy nebyl problém. Jako zrcadlovku mám Nikon D100 a 28-70 2,8 pak 70-200 2,8 a další, Naprosto spolehlivý stroj byl se mnou všeude a nezradil mě nikdy. Levnou zrcadlovku bych si nikdy nekoupil jsou to sráče a už vůbec ne se setovým sklem. Půjčili mi na pár focení Nikon D90 příšerná spoušť měl malé tělo děsné ovládání a ač je to divné stařičkou D100 jsem ten den udělal daleko lepší snímky třeba proto že jsem si to nestrhnul louskající spoučtí. Než levnou zrcadlovku bral bych radši tohle.

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/nikon-coolpix-p7000-d199460.htm
nebo

Kód: Vybrat vše

http://www.fotoskoda.cz/eobchod/canon-powershot-g12

a vzhledem k tomu že se chystám na cestu opatřím si Nikon FM2 protože tam kam se chystám nebude civilizace. Budu používat tohle. Mám ověřené že to fotí od -30°C do +70°C možná by vydržel i větší zimu ale tu už bych nevidržel já. A film by se rozlámal. nevadí mu ani vlhkost fotoli sme s ním při 100% vlhkosti ve 38°C a s přehledem já D100 ani nevytahoval. Akorád to chce mejdlíčkem namidlit filtr aby se nemlžil a je to v suchu.

Pokud si vybírám fotoaparát trvám na pořádném hledáčku a li-on nebo li-pol článcích nikon D100 udělá na nabití gripu s přehledem 3000 fotek a pak je preventyvně nabijím. V blesku mám baterie SANYO NIMH 2700 a ještě se mi na focení nestalo abych musel měnit baterky. Baterky je však před použitím nutné dobít protože za 2 měsíce jsou částečně vybité.

Jinak pozoruju že čim větší CF karta tím na ní fotoaparát pomaleji zapisuje.
Naposledy upravil(a) xxxEDISONxxx dne 21 kvě 2011, 14:46, celkem upraveno 2 x.
EKKAR

#75 Příspěvek od EKKAR »

xxxEDISONxxx píše:...
Mám ověřené že to fotí od -30°C do +70°C možná by vydržel i větší zimu ale tu už bych nevidržel já. A film by se rozlámal. nevadí mu ani vlhkost fotoli sme s ním při 100% vlhkosti ve 38°C a s přehledem já D100 ani nevytahoval. Akorád to chce mejdlíčkem namidlit filtr aby se nemlžil a je to v suchu.

Pokud si vybírám fotoaparát trvám na pořádném hledáčku a li-on nebo li-pol článcích nikon D100 udělá na nabití gripu s přehledem 3000 fotek a pak je preventyvně nabijím. V blesku mám baterie SANIO NIMH 2700 a ještě se mi na focení nestalo abych musel měnit baterky. Baterky je však před použitím nutné dobít protože za 2 měsíce jsou částečně vybité.

Kurnik když už odmítáš naučit se česky, tak aspoň nekurvi ty cizí názvy - jinak tě ze SANYO přijdou ukamenovat, ty Edizóne...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“