DVD rekordér JVC DR-M10SE

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

DVD rekordér JVC DR-M10SE

#1 Příspěvek od 555 »

od známého jsem jej vykoupil jako nefunkční s tím že nedělá vůbec nic.propájel sem studáky,našel pár vyschlých elitů.na primáru byl hned ten filtrační u obvodu STRG6653 (pozice C1503)po jeho výměně se zdroj rozjel.pak byly elity ještě na sekundáru bez kaapcity 100uF/10V.no ale problém je ten,že sem ho dostal bez mechaniky (on si ji z toho nedavno vyndával že si ji do PC (má připojení přes IDE a klasícký PC konektor pro napájení),no a včera jsem si o ni řekl,nějakou mi dal,říkal že je storpocentně z toho rekordéru.mechanika má označení : GDA-4040B .

nevím jeslti je to ona z toho dvd.chová se to když ji připojím uplně stejně jako bez ní. (na displeji po zapnutí Bliká LOADING,asi po pěti 5-10min.přestane dvd mechaniku hledat a pak se dá už s ním komunikovat i na TV s eukáže obraz (z menu a tak)ale poradte mi prosím jak to vyřešit s tou mechanikou.

i když by to nebyla ona z toho,tak připojení má stejný a tam by stačilo přehrát v tý mechanice Firmware ktery potřebuje tohle dvd?nebo jak to tam je s tímhle?poradte prosim.servisní manuál mám.

NEVÍM PRÁVĚ ANI JAK SE TO PŘEHRÁVÁ TEN FIRMWARE DO TÝ MECHANIKY.

NA GOOGLE JE PSÁNO V NEJAKÉM FORU ŽE TO NĚKOMU SPADNUL SOFTWARE PO BLESKU JE TO MOŽNÉ?ALE TED NEVÍM JESLITJ E TA CHYBA V DVD NEBO MECHANICE S TÍM FW?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ako mas nastaveny MASTER/SLAVE jumper na tej mechanike?
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od PvvS »

Chyba bude jinde. Mam doma kino JVC a mechaniku s IDE pripojenim. fungovaly mi tam vsechny co jsem doma nasel, i nektery CD rom . Firmware se vypali na CD , vlozi do mechaniky a po chvili nabidne pristroj menu, kde se musi potvrdit prehrani firmware .POkud je to taky postaveny na procesorech NEC, tak je to za trest. JIna moznost , nez z CD asi neni, nikde po netu jsem nenasel firmware, kterej bych tam mohl nahrat primo NEC programatorem .
555

#4 Příspěvek od 555 »

DĚKUJI ZA RYCHLOU REAKCI.byl tam nastavený SLAVE,dělalo to co jsem psal,pak jsem to přepl na MASTER a dělá to taky to samý :(
555

#5 Příspěvek od 555 »

já bych tam uplne nejlip se vykaslal na celou mechaniku stejne u ní za chvilu odejde laser nebo neco podobnyho a dal jen HDD misto ni 160GB třeba.ale to asi by mi jen tak samo nesežralo že?.menu mi nenabídlo nic takovýho,že bych vložil CD a vzalo si to ty akutalizace:-(

ani funkce na předním panelu OPEN/CLOSE s mechanikou nic nedělají.jen tlačítko který je přímo ne té mechanice OPEN/CLOSE fubguje,ale přes přední panel toho dvd šuflík mechaniky nevysunu
Hanizek

#6 Příspěvek od Hanizek »

555 píše:menu mi nenabídlo nic takovýho,že bych vložil CD a vzalo si to ty akutalizace:-(

Menu ti tu možnost nabídne až poté, co tam CD s aktualizací vložíš.

555 píše:ani funkce na předním panelu OPEN/CLOSE s mechanikou nic nedělají.jen tlačítko který je přímo ne té mechanice OPEN/CLOSE fubguje,ale přes přední panel toho dvd šuflík mechaniky nevysunu

Zkontroluj pro jistotu ještě jednou ten jumper. Není poškozený IDE kabel?
Síla bez rozumu se vlastní vahou hroutí (Horatius)
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “