Nemůžu se zbavit dojmu, že takové věci se s Camembertem nedělají a že je to tedy český vynález včetně českých "surovin"...
http://www.suite101.fr/content/recette- ... ine-a20526
K tomu "nikdo tě nenutí to kupovat" - ano, to je pravda a dá se to říct o všem. Vtip je v tom, že ačkoliv si můžu nechat nakrájet s potěšením plátky přímo z bochníku, který si vyberu v kvalitní
prodejně, ne vždycky na to mám čas a ne vždycky ji mám u nosu.
Tedy mi časově splývá (já vím, že podobnost je čistě náhodná a nemá faktické příčiny, jako třeba zemědělská politika EU, vývoj ekonomického blahobytu EU, rozvoj dálkové přepravy zboží v EU) nárůst toho náhradního svinstva v prodejnách a mizení kvality nebo aspoň standardního zboží.
V praxi, jdu domů kolem tří prodejen, mám dvacet minut a sto Kč na nákup svačiny, nemám možnost se sebrat a jet 15 km do nejbližší prodejny s potravinami, nikoliv parodií na potraviny, a v těch třech prodejnách JE UŽ JENOM TEN NÁHRADNÍ HNUS. Pro koho by tam taky skladovali neprodejný original eidam nebo goudu?
Jiná věc je, nevím jak na Slovensku, vývoj kupní síly, pokud nám budou dál dirigovat padesátiprocentní zdanění příjmů a podporu předlužených ekonomik.