Taky vám pořád rostou ruce?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#181 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pití pro děcka - "Kubík jahoda" - nesycený jahodový nápoj s přídavkem jahodové šťávy.

Podíl ovocné složky : 0.1% 8O

Ano, opravdu je tam desetina procenta, zbytek dohání "aroma". Tedy česky řečeno, jedna jahoda vystačí na cisternu nápoje.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
kejki

#182 Příspěvek od kejki »

Někdo, tuším idnes, to analyzoval na cukr a ten malý dětský tlamolep v krabičce obsahuje 7-9kostek cukru. Copak už voda žízeň nezažene?

Ale 10dkg jahod na hektolitr, to je tedy ovocná šťáva!
bastliar

#183 Příspěvek od bastliar »

Podprahové vnímanie - karta sa otočila :)
http://www.mojevideo.sk/video/c237/derr ... ntura.html
pida_m

#184 Příspěvek od pida_m »

na minulé stránce mimo jiné probíráte chleba. K nám do některých super-hypermarketů se vozí chleba z Německa. Teda zmražené těsto, které se rozmrazí a následně upeče. Pak to vydávaj za svůj domácí chléb z jejich místní pekárny (Globus).
píďa
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od ZdenekHQ »

V Globusu mají hromadu druhů chleba a pokud ten "svůj" dělají z německýho těsta, není to nic proti ničemu. Kdyby takhle falšovali třeba Zábrďák, je to na průšvih.
]
Crifodo

#186 Příspěvek od Crifodo »

Modrá, žlutá, hvězdičky, co mi to jen připomíná?

Dřív se prodával plátkový eidam, nyní plátkový POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK. Zatím se ještě pořád stydí napsat "sýr". Ale taky je možné, že slovo sýr bude časem zakázáno.

28%-26.5%=1.5%?
Dobrou chuť přeje "prodávající" Alimpex Food. Ať žije EU-newspeak.
Přílohy
edina_složení.jpg
(62.89 KiB) Staženo 105 x
edina_1.jpg
(60.39 KiB) Staženo 85 x
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od Lukas-Peca »

Však tě nikdo nenutí to kupovat.
rnbw

#188 Příspěvek od rnbw »

Syr tam nemozu napisat, lebo to nie je syr, ale nejaka sracka s rastlinnym tukom. Som vdacny EU za to, ze tam nemozu napisat syr, rovnako ako na "kakaovu pochutku" nemozu napisat cokolada.
mtajovsky

#189 Příspěvek od mtajovsky »

Plátkový sýr Maratonec - to je taky dílo. Podíl sýru je v něm 10%, ostatní je škrob a jiný svinčík.
kejki

#190 Příspěvek od kejki »

Crifodo píše:Modrá, žlutá, hvězdičky, co mi to jen připomíná?

Dřív se prodával plátkový eidam, nyní plátkový POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK. Zatím se ještě pořád stydí napsat "sýr". Ale taky je možné, že slovo sýr bude časem zakázáno.

28%-26.5%=1.5%?
Dobrou chuť přeje "prodávající" Alimpex Food. Ať žije EU-newspeak.

To je výrobek na přání, chtěli nižší cenu, tu je.
To 1,5% je tuk z mléka a ostatních přísad. To už proběhlo v TV dávno, že se prodává eidam co není sýr, bylo to speciálně v Makru.
Osobně bych ještě žádal, aby tomu hnoji ve spreji neříkali šlehačka, když je v tom rostlinný tuk a jiné paskvily.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od ZdenekHQ »

Speciálně v Makru prodávají nakládaný camembert, deklarují ho jako camembert a v praxi jsou navrchu dva poživatelné kousky,co mají patřičnou hermelínovou strukturu, a zbytek se drolí jako tvaroh a chutná jako *****. Výrobce Varmuža.

Když jsem tohle párkrát dostal v hospodě, myslel jsem, že hajzlík je hospodskej, ale on je problém jinde.

Jen přemýšlím, jestli tohle podvádění patří pod ČOI nebo SZPI.
]
Crifodo

#192 Příspěvek od Crifodo »

Nemůžu se zbavit dojmu, že takové věci se s Camembertem nedělají a že je to tedy český vynález včetně českých "surovin"... :roll:
http://www.suite101.fr/content/recette- ... ine-a20526

K tomu "nikdo tě nenutí to kupovat" - ano, to je pravda a dá se to říct o všem. Vtip je v tom, že ačkoliv si můžu nechat nakrájet s potěšením plátky přímo z bochníku, který si vyberu v kvalitní prodejně, ne vždycky na to mám čas a ne vždycky ji mám u nosu.
Tedy mi časově splývá (já vím, že podobnost je čistě náhodná a nemá faktické příčiny, jako třeba zemědělská politika EU, vývoj ekonomického blahobytu EU, rozvoj dálkové přepravy zboží v EU) nárůst toho náhradního svinstva v prodejnách a mizení kvality nebo aspoň standardního zboží.
V praxi, jdu domů kolem tří prodejen, mám dvacet minut a sto Kč na nákup svačiny, nemám možnost se sebrat a jet 15 km do nejbližší prodejny s potravinami, nikoliv parodií na potraviny, a v těch třech prodejnách JE UŽ JENOM TEN NÁHRADNÍ HNUS. Pro koho by tam taky skladovali neprodejný original eidam nebo goudu? :evil:
Jiná věc je, nevím jak na Slovensku, vývoj kupní síly, pokud nám budou dál dirigovat padesátiprocentní zdanění příjmů a podporu předlužených ekonomik.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já si to samozřejmě nekoupil, na tohle je expert moje milá a já jsem na řadě jen tehdy, když je nějakej průšvih. Na druhou stranu jsem se díval na net a 500g stojí kolem 70Kč, což je záruka toho, že tam není to, co tam má být.

Nedávno se nějaký německý "expert" přes potraviny doslova rozkřikl na moderátora TV, že si snad ani nemůže dovolit uvažovat, že by se dioxiny nacpané maso objevilo na německém trhu a ejhle, už pronikají zprávy, že u nás se už koupit dá...

Jedovatá látka se ke zvířatům dostala vinou firmy Harles & Jentzsch ze Šlesvicka-Holštýnska. Ta nedopatřením vyrobila tisíce tun krmiva z odpadu, který vznikl při výrobě bionafty.

Takže slepice se krmí odpadem z bionafty. Proč ne.

Když si pak člověk přečte třeba tohle , už se ničemu nediví.
]
bastliar

#194 Příspěvek od bastliar »

To čím je mäso na tanieri pre nás, to sme mi spotrebitelia pre obchodníka, zdroj obživy. Aj mi sa v obchode obzrieme po lacnejšej alternatíve aby sme ušetrili a potom sa nám to takto vráti, je to začarovaný kruh.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vidíš, já se na cenu nedívám, kupuju maso jako benzin ("dejte mě toho za 300Kč") v osvědčených prodejnách. Levný supermarkety má moje milá pod přísným trestem zakázaný navštěvovat, protože navíc ani nepozná hovězí zadní od vepřové krkovičky - kdyby jí ta prodavačka místo toho dala boty, přiveze to hrdě domů.
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“