TDA2030-subwoofer
Moderátor: Moderátoři
- ministermiso
TDA2030-subwoofer
- ministermiso
ss-napetie
Re: ss-napetie
ministermiso píše:ja som taky trochu amater, a to ss napetie mi moc nehovori to znamena ze repro mi bude vrcat ako traktor asi ne?-moja chaba dedukcia
ss = stejnosmerne = jednosmerne = znicis tym reprak
- ministermiso
ss
Bez ss složky střídavě vedou výstupní tranzistory v IO. Jeden vede a topí, druhý se zatím chladí. Když ti do reproduktoru teče ss proud, topí jeden z těch tranzistorů trvale a nikdo to nevezme za něj. To se mu nemusí dlouho líbit.
TDA2030
- ministermiso
takze dik
http://mapaprimestak.ic.cz/TDA2030.jpg
ked si nahodou niekto stiahne tento scan tak sa da vytlacit v 1:1 na A4 a potom je použiteľný aj nákres plošáku-
a mohol by mi este niekto povedat vy ste pisaly ze nejaky kondik ze 1000uF ze by mohol byt v tahu ja tam taky ani podobny nemam
TDA
Tohle vypadá na to, že to jeden z nich případě ani jeden z nich neufiltruje a proto se ti po napájení dostává signál do předzesilovače a celé to pomalu kmitá pod akustickým pásmem.
Zenerky ZD1 i ZD2 totiž musí trvale stabilizovat - napětí zdroje nesmí klesnout za normálního provozu tak, aby, třeba jen na okamžik, kleslo i na zenerce.
Tak napřed vyndej C6, jestli to přestane. Když jo, dej tam zenerky na menší napětí, třeba na 12V - nanejvýš se tím trochu zmenší přebuditelnost předzesilovače, ale zase ne tak, aby to moc vadilo.
A dej vědět.
Omlouvám se, při úpravách se mi povedlo ten příspěvek zrušit, proto je tu až teď znovu...
TDA2030
- ministermiso
momentalne
rozhodol som sa spravit tento zosik este raz a ked to aj tak bue robit tak skusim vsetky vase rady na ktore sa samozrejme vsekych vas opytam
Příště si dej větší pozor na polarity a taky, jestli si děláš plošňáky sám, na nedoleptaná místa (můstky) - nejlíp proměřit, jestli spoje, které nemají být navzájem spojené, skutečně spojené nejsou. A teprve pak osazovat desku.
Reproduktor připoj, až zjistíš, že na něj to stejnosměrné napětí nejde.