Videa Panasonic NV-J23 HQ a NV-J35 HQ - zkušenosti a rady
Moderátor: Moderátoři
- RomanoREPAIRS
Videa Panasonic NV-J23 HQ a NV-J35 HQ - zkušenosti a rady
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- RomanoREPAIRS
-tak kladka vyměněna ale zjistil jsem že Capstan motor je nějkaej přídrřenej ale nový se mi kupovat nechctak se na něj podívám a uvidím. zatím díky za reakceHill píše:Když máš jako default navolenou jinou rychlost, než jakou je nahraná kazeta, musí samozřejmě hlava umět přečíst impulsy z pásku.
Začni výměnou přítlačné kladky, zejména u té 35ky. Nejspíš má příliš tvrdý povrch a obvykle se tím vyřeší i vedení pásku a problém s identifikací rychlosti.
- RomanoREPAIRS
- RomanoREPAIRS
díky
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Používej konečně tlačítko

Hill
Vždycky popožene na další funkci, zaaretuje ji a odpojí spojku od pohonu. Při dalším přitažení magnetu uhne páka z dorazu spojka sepne, a labyrint se pootočí k vybavení další funkce (pochopitelně s tím se otáčí i šnek zdvihu přítlačné kladky a další pohyblivé součásti). Když je funkce zařazená, opět se spojka rozepne a labyrint zaaretuje.
Mezi těmito funkcemi je i pohyb výtahu kazety.
Výhodou je že řada mechanických dílů při kompletaci, když je vložíš o zub pootočené nebo posunuté, nedovolí zařadit ani první funkci při zapnutí, případně se do správné polohy srovná při vyhození kazety.
Pokud by se mechanika takto nechovala, pak bývá ustřižená osička jednoho ze satelitních kol planetové převodovky (je zespodu, zhruba pod hlavou zvuku a synchronizace, jestli si ten spodek nepamatuji obráceně) - satelit se šprajcne a převodovka se spojí natvrdo. Místo převodu do pomala.
- RomanoREPAIRS
- RomanoREPAIRS
Fo tta panasonic NV-J23 HQ
- Přílohy
-
Obraz0262.jpg- Pohled na mechaniku nv-j23
- (255.97 KiB) Staženo 151 x
- RomanoREPAIRS
- RomanoREPAIRS
Lukas-Peca píše:Já mám plně funkční NV-J35 ve stavu nového přístroje, ale ta konstrukce je tak příšerně složitá, že bych se do případné opravy ani nepouštěl. Navíc se mi na tom příliš nelíbí dost pomalá mechanika a systém časovaného nahrávání mě zrovna nenadchl, takže to nepoužívám. Byl bych ochotný to pustit, kdyby to někdo chtěl.
ctěl bych jen podotknout že obdobnou kvalitu mechaniky ti ty dnešní obcho
ďákový šmejdy fakt nenabídnou. Toto video ti bude bez problému chodit několik let a ty šmejdy rok dva do konce zaruky a pak šlus. NEJLEPŠÍ ÉRA VIDEÍ JSOU 90TÁ A 80TÁ LÉTA
- RomanoREPAIRS