stavíme na gymplu s kolegou spolužákem Teslův (reznonanční) transformátor pro školu, pro naše experimenty, ale hlavně pro naše zdokonalení v elektrotechnice, byť je to náš koníček.
Vycházel jsem z Danykova schématu http://www.danyk.wz.cz/sstc3.html, které jsem mírně upravil podle našich potřeb. Přidal ruční (kontinuální a pulzní) spínání a externí spínání (potřebuji dořešit). Dále ještě možnost volby buzení (jednočinné, dvojčinné). Spínání je prováděno přerušováním buzení MOSFETů. Také jsem přidal termistorové chlazení MOSFETů s lineárním průběhem a s indikací činnosti ventilátoru. Schéma v příloze, navrhoval jsem ho já.
Můj dotaz má dvě části:
Za prvé bych Vás chtěl požádat o kontrolu, jestli jsem někde neudělal chybu a moc mě nekamenujte
Za druhé bych potřeboval pomoc s dořešením externího spínání. To bude sloužit pro demonstrační ovládání z PC a ještě jednu sérii pokusů. Je mi jasné, že takhle to asi nepůjde, zvlášť ta zem (nebo ano?). Napadlo mě zařadit dvojitý optočlen, který by spínáním katalogového napětí (pomocí srážecího odporu z 14V) budil báze spínacích trandů. Co si o tom myslíte?
Děkuji za nápady