Elektronicke bezkontaktne magneto

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Arpad

Elektronicke bezkontaktne magneto

#1 Příspěvek od Arpad »

zdravim. neviete niekto o neakej scheme na toto zapalko? jedna sa o zapalko ktore pouzivaju pily, kosacky, a proste vatsina zahradnej techniky. jeden kolega ma oslovil ci by som nevedel urobit nieco ako tester takeho zapalka. no lenze nepoznam jeho vnutorne zapojenie, tak vobec neviem ci je mozne taky tester zostrojit. dakujem.
ok1xgi

#2 Příspěvek od ok1xgi »

A myslis, ze je tam nejaka elektronika?
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Zadej hledat na foru , např VARI . Je tam několik i profiodkazů . Nebo napiš dingovi , je to specík na zapalka .
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od durkovic »

jj veru tak motorova jednotka JIKOV 133ccm rv. 91 mala ešte tyristorove zapalovanie, nove sa osadzovalo VAPE Z19 a motor bežal paradne dalej.

to len tak trocha OT :)
Arpad

#5 Příspěvek od Arpad »

asi myslite nieco ine ako ja. tieto zapalovania ako ma vari, agzat, a podobne , nieje problem, lebo toto uz je vyriesene. ja ale potrebujem schemu takeho to cuda:
http://motocykle.bazos.sk/inzerat/63965 ... j-pily.php
tu je vsetko zaliate vo vnutri, a moznos odskusania pripojenim na neaky cudzi zdroj napatia, a signalu je v tomto pripade nerealizovatelna. z principu by stacilo vyrobit kovovy polohovatelny pritikus na ktorom by bola cievka, pripadne dva, a pomocou nich vytvarat dojem tociaceho sa rotora striedanim nagnetickych polov. ale ked nemam schemu takeho to zapalka, a jeho vnutorne usporiadanie, tak neviem ci to vobec bude mozne zostrojit.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

A jaký by jsi hledal převratný rozdíl v zapalování , jestli má motor 10ccm nebo 2litry ? Jsou to lety a stotisíci kusy ověřené jednoduchosti . Kdyby jsi nahlédl do toho co jsem psal , našel by jsi vše co potřebuješ , ale komu není rady ...
Arpad

#7 Příspěvek od Arpad »

pocuvaj, lebo sa akosi nerozumieme. toto zapalovanie ktoreho som sem dal obrazok, je vsetko potrebne k cinnosti motora, tam sa uz nic nepripaja(okrem tlacitka,spinaca stop). ,ziadna cievka z z altika ktory X Y polovy rotor.je to tam komplet vsetko zaliate ,cievky,elektronika,magneticke obvody, a je to jednoliate. neda sa to normalne rozobrat,aby si si z toho urobil schemu. toto co pises ty su sice tiez podobne zapalovania, ale ich obrovsky rozdiel je v tom ze cievky, cievka, niesu sucastou toho zaliateho bloku, ale su umiestnene na alternatore. toto co pisem ja ma oko roror len ventilator v ktorom su zaliate 2 magnety. N, S. ked prejdu popod toto zapalko, tak to hodi iskru. cize tam to trochu inac riesene ako ako vari, agzat, vape... niekde som cital ze je tam dokonca aj snimac HALL, co je dost odlisne od vari, a podobnych. rovnako existuju tieto zapalovania z magnetickym obvodom v tvare U, a tiez v tvare E. potom este je rozdiel, ze ktorym smerom sa toci rotor. to co pises ti je v podstate jednoduche, lebo tu cievku ktora nabija kondenzator vidis, a vies tak isto kde je snimac. a na nabitie kondenzatora ti v tomto pripade nestaci, aby okolo cievky raz presiel N, alebo S magnet. to co pisem ja, tak pracuje na podobnom, ale z casti naodlisnom principe. ja len potrebujem schemu, a zatial som ju nenasiel. inac vyhladavanie som pouzil skor ako som sem napisal, ale kedze vysledok nebol uspokojivy, tak som sem napisal. inac este skusim napisat clenovy ako si poradil. inac jedine co sa tomuto podoba je toto, ale aj to sa konci predcasne. http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... apalovanie
ak by niekto o neakej scheme vedel, tak budem vdacny.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“